Сигнал № 0000944 / 12.06.2019
Статус: изпратен

Баня стил в Младост 4 - нарушение на търговските правила

ПОДРОБНО ОПИСАНИЕ
В продължение на 3-4 дни посещавах магазина на Баня стил за да си избера плочки. На видно място бяха поставени плочки на промоция със с етикет и отстъпка. Накрая избрах от въпросните плочки и седнах а да направя поръчка за плочки е цена на етикет 25.8 лв за м2. В процеса на поръчка служителят отвори сайт, където цената беше записана като 29 лв. Тогава казах, че според законодателството, а и поради факта че цената на етикет стои няколко дни на друга стойност е редно, въпросните плочки да ми бъдат продадени по цена на етикет.
Извикаха управителката на магазина, която ми отвори сайт и каза, че плочките са по цена на сайта и с дребен шрифт, отдолу написано, че цената може да бъда друга. Отговора от моя страна беше, че аз пазарувам на място в магазина, а не онлайн и по цена на етикета, но това не беше прието. Това е нелоялна търговска практика и подвеждаща информация за потребителя.
Прикачени файлове
Няма прикачени файлове.
Детайли
Код на сигнала : SN:801491KY-NC
Последователи: 0
Статус: изпратен
НПО - желаещи да съдействат: Няма
Съдействащи НПО: Няма
Отговори
Няма отговори
Коментари

kuval ( преди 2 години )

Баня стил използват различни прийоми за да прекарат клиента. Преди години поръчах в магазина им в Пловдив цялостно оборудване за баня (душ кабина, тоалетна, шкаф с мивка, арматура за мивката и за душа), което платих веднага. Когато отидох да ги получа със собствен транспорт в уговорения ден получих само душ кабината и тоалетната чиния без казанче, тъй като бяха забравили да го доставят в магазина понеже складъд им е извън магазина. Откарах двете неща в къщи на 40 км от магазина. Когато отворих опаковките им се оказа, че душ кабината е китайска, а не полска, каквато бах избрал и поръчал по техния каталог, а тоалетната чиния беше с долно оттичане, а не със задно, каквато бех поръчал. В последствие, след дълги преговори по телефона с транспорт от фирмата ми бе доставена тоалетна чиния с долно оттичане, но отново без казанче (пак забравено в склада). Два часа след тази доставка ми бе докарано казанчето, но то се оказа със счупен капак. За шкафа с мивката ми бе казано, че ще ми го доставят след две седмици, тъй като още не е произведено от фирмата в Сливен. При това положение (пазаруване и доставки в продължение на една седмица) отказах цялата поръчка и в продължение на още една седмица водих преговори с шефа на фирмата да ми бъде възстановена цялата заплатена сума.Затова, ако цените времето си и желаете да се ползвате от добри търговски практики, не пазарувайте от Баня стил!
1 - 1 от 1