Сигнал № 0000669 / 03.01.2019
Статус: получил отговор

Некоректна работа на сайта на БГТОЛЛ

ПОДРОБНО ОПИСАНИЕ
Здравейте и Честита Нова година!
Бих искал да бъде проверена работата на сайта на БГТОЛЛ поради следните причини:
Сайтът е част от сайта на Агенция "Пътна инфраструктура". В споменатия сайт има възможност да се: 1.закупи електронна винетка, 2. да се конвертира хартиена винетка в електронна и 3. да се извърши проверка на действието на закупена или конвертирана винетка. Извърших конвертиране на хартиената си винетка, получих хадпис на екрана, че данните са приети и зачаках да получа потвърждение на посочения e-mail за извършената конверсия. Тъй като втори ден чакам потвърждение и извършвам проверка за наличието на електронна винетка, на които проверки получавам информация, че няма данни за такава ел.винетка, реших да потърся помощ от сайта с изписан национален номер 070010876. На посочения номер никой не отговаря, а след второто позвъняване се включва запис, че са надхвърлени позволения брой обаждания към този номер. Потърсих съдействие от АПИ на номер 070013020, а от там ме информираха, че тази структура не е в тяхно подчинение и се намират в друга сграда и не могат да упражняват никакъв контрол над тях. Опитах да потърся съдействие от МРРБ на посочените телефони. Оказа се, че част от тях са невалидни, а на 5 други телефонни номера никой не отговаря. Може периодът да е такъв, но се съгласете, че за една обикновена услуга и консултация НЯМА КОЙ ДА ТЕ УПЪТИ ИЛИ ДА ТИ ПОМОГНЕ! Какво остава в подобен или друг казус да изпадне гражданин от малък град или село!
Моля да се актуализират сайтовете на държавните агенции и посочени в тях телефони и e-mail ареси, за да може обикновен гражданин да зададе елементарен въпрос и да реши елементарен казус, който спъва дейността му или му пречи да извърши обикновенно пътуване.
Успешна 2019!
Прикачени файлове
Няма прикачени файлове.
Детайли
Код на сигнала : SN:457549OK-NC
Последователи: 0
Статус: получил отговор
НПО - желаещи да съдействат: Няма
Съдействащи НПО: Няма
Медийно отразен: Не
Отговори
17.01.2019
Агенция "Пътна инфраструктура"
SN:457549OK-NC
Здравейте, Считано от 03.01.2019 г. е спрян процесът по конвертиране на винетки от хартиени в електронни. Хартиеният винетен стикер трябва да остане залепен на предното стъкло на автомобила до изтичане на неговата валидност. При проверка и наличие на валиден стикер на предното стъкло няма да са налагат санкции. Единната телефонна линия 0700 10876 е в процес на тестване, с оглед осигуряване качествено обслужване на нашите клиенти, и ще бъде достъпна във възможно най-кратки срокове. Благодарим Ви за обратната връзка, като се извиняваме за причиненото неудобство. Поздрави, Национално тол управление
Коментари
Няма коментари