Сигнал № 0000623 / 14.11.2018
Статус: получил отговор

Некоректно отношение

ПОДРОБНО ОПИСАНИЕ
Здравейте! Често пазарувам във магазина на Бенетон/дрехи за възрастни/ на ул." Витошка". На 16 октомври купих яке на Бенетон 179, 90 лв. и пола Сисли 119,90 лв. Полата се оказа голяма, т.к. беше за подарък и казах, че не стои добре и на 23 октомври посетих магазина, за да я върна - естествено с етикета и касова бележка. Момчето на касата я взе, но каза, че не може да ми възстановите парите за полата, както е съгласно Закона за защита на потребителите, а да си избера - да взема друга стока на същата стойност /аз обаче не исках това / или да взема ваучер на стойност 119. 90 лв. и в рамките на 3 месеца да го използвам в техен магазин само. Това обаче ме задължава да купя нещо само от тяхната марка и всъщност ограничава правата ми на потребител, като ме ограничава да купя само стока от тях, така и времево ограничава правата ми и всъщност казаха, че няма да ми върнат парите. След това на 25 октомври се свързах по интернет чрез фейсбук с представителството на марката за България и казаха, че моят казус е придвижен към ръководството и да очаквам "обратна връзка".
Затова моля да упражните правомощията си съгласно ЗЗП и да получа стойността на върнатата стока, съгласно ЗЗП, съгласно който мога или да избера стока, или да получа паричната стойност по мой избор.Прикачени файлове
Детайли
Код на сигнала : SN:776972KQ-NC
Последователи: 0
Статус: получил отговор
НПО - желаещи да съдействат: Няма
Съдействащи НПО: Няма
Отговори
25.01.2019
Комисия за защита на потребителите
SN:776972KQ-NC
В отговор на постъпилото по електронен път писмо във връзка с потребителска жалба, Ви уведомяваме, че до потребителя е изготвен отговор с писмо наш изх. №Ц-03-9145/27.12.2018 г. Приложение: Съгласно текста.
Коментари
Няма коментари