Сигнал № 0000604 / 25.10.2018
Статус: изпратен

Това София ли е? Нахално и безобразно отношение на строителни работници към граждани, общинска и частна собственост

ПОДРОБНО ОПИСАНИЕ
Днес, около 9:00 ч улицата се огласи с викове, крясъци и ругатни на строителни работници.
Централна столична улица се превърна в циркова площадка на диваци - изненадващо започват изкопни работи на единствената улица на столичния квартал РЕДУТА, ул. Велчо Атанасов в близост пред бл. 44. В изключително натоварения участък, възлова артерия за единственият автобус за квартала N 72, двупосочна за МПС и с много препятствия за пешеходци. До вчера от общината ремонтираха насрещния тротоар - единствен за пешеходците, днес отново всичко се съсипва пред очите ни. Участъкът е ул. Велчо Атанасов 44. Нямаше никаква указателна табела, която да информира гражданите какво се случва. Над 3-4 човека ръкомахат и говорят на висок тон, това което се чува са ругатни. В снимковия материал се вижда грубото отношение към МПС, чийто водач обяснява че му е необходим достъп до Аптеката за лекарства. Майка с две малки деца, едното на ръце - задържаха я и очакваща да пресича. Това се случва в първите 10 мин. Към 12:40 пък камионът, разтоварил тракторчето и строителните материали, тръгва и счупва цветарник поставен добросъвестно от собствениците. Шофьорът въобще не се обръща, за да види какво е направил. Строителните работници, които са пък на обекта са без каски на покрива. Допустимо ли е това, трябва ли да се случи нещо непоправимо, за да се търси оправдание? Държим на проверка от контролни органи, имало ли е необходимите разрешения за частичното затваряне на улицата и извършване изкопните дейности и какви мерки ще се предприемат, за да не се случат фатални неща?!?
Прикачени файлове
Детайли
Код на сигнала : SN:563352AQ-NC
Последователи: 1
Статус: изпратен
НПО - желаещи да съдействат: Няма
Съдействащи НПО: Няма
Отговори
Няма отговори
Коментари

Виктория ( преди 2 години )

Здравейте! Доста неприятна ситуация за живущите и преминаващите около тази строителна "площадка". Лошото е друго --- че те дори и да имат разрешение, пак не се прави така. Дивашко поведение, което опасявам се, не подлежи на промяна...

ЕХ ( преди 2 години )

Много се радвам, че и други съседи са реагирали на ситуацията, защото това не е първата такава. Тъй като имам преки наблюдения от организацията на труда на обекта (не по собствено желание), мога само да потвърдя, че се строи без никакво съобразяване с никого и с ниско ниво на трудова безопасност и на обекта и около него. Вчера не съм видяла конкретните ситуации, описани в сигнала, но пък видях няколко други подобни в диапазона между 9:00 до около 11:00 часа. Също мога да потвърдя че ОТНОВО се работеше без ясна организация и обезопасяване. Крясъците и скандалите също не са за първи път, а това поне може да бъде спестено на околните. Арогантното поведение, при очевидно основателни забележки, също е традиция. Отношението към всеки, осмелил се да се оплаче или да се възпротиви на своеволията, въобще не искам да го коментирам. Не знам кой и защо допуска подобно самозабравяне, но всеки строител би следвало да е наясно, че около строежа живеят хора (които също работят и плащат данъци) и че е редно да им спести поне част от това представление с по-добра организация на работата. В резултат на строителните работи, тротоарът пред нашата кооперация от около месец е разбит и то в частта, която е вход към надземния паркинг. Настилката продължава да се руши в резултат на маневриране на камиони и друга техника и съществува реална опасност да се стигне до ситуация, в която ние, като собственици, няма да можем да ползваме собствените си паркоместа поради невъзможност да стигнем до тях. Да не говорим за оградата, която компрометираха и все още не е възстановена в първоначалния и вид.

Lyudmila ( преди 2 години )

Здравейте, аз също имах неприятно преживяване със строителните работници от въпросния обект. След като в продължение на два дни работниците от строежа паркират едно багерче на тротоара пред нашия блок на ул. Велчо Атанасов (който между другото беше единствения здрав тротоар) вчера когато се прибирах багера отново беше там като лопатата му беше опряна в едната кашпа. В този момент двама по - възрастни господа с работни дрехи излязоха от строежа и аз помолих единия да махнат багера от тротоара, тъй като мястото му не там и може да счупят кашпите. Последва голямо мърморене и реплики от рода на "Тротоара не е ваш, а на общината и ще правим каквото си искаме" и "След няколко дни ще видите вие като докараме големия багер да копае на улицата, ще го паркираме него на тротоара и няма да ви останат саксии". В крайна сметка извикаха трети човек от строежа да махне багера, защото "Тука една госпожа има претенции".Както се вижда само ден по - късно едната кашпа вече е счупена! Не разбирам кой дава право на тези хора да рушат нещо, което е направено със средствата на всички живущи с единствената цел да бъде красиво и приятно за всички!
1 - 3 от 3