Сигнал № 0000410 / 11.07.2018
Статус: получил отговор

Продължава изхвърлянето на обемисти отпадъци, боклуци до кофите за смет.

ПОДРОБНО ОПИСАНИЕ
Преди месец сигнализирах за това, че живеещи в КВ. Симеоново, София си изхвърлят обемиста покъщнина на площад Виктория. Столичният инспекторат отговори, че проблемът е решен. Снимката е от тази сутрин. Решен ли е? Както се вижда- има табела за глоба и видеонаблюдение, има камион на сметосъбираща фирма. Проблемът обаче е манталитета на хората. Гладна стачка ли да обявя срещу него? Защото голяма част от съгражданите ми са прости, невъзпитани, некултурни, мързеливи, мърльовци, корумпирани, без морал и ценности. Ако бяха глобени поне двама от тези, които трупат ненужна покъщнина до кофите за смет, проблемът поне тук щеше да е решен. Неизпълнението на обещанието за глоба и изобщо ненаказването трупа проблеми и боклуци и в преносен смисъл. От Австрия дойде писмо за превишена скорост с 10 км и глобата е 60 евро или 12 часа лишаване от свобода. Има избор, но няма шанс да се размине. И пак ще пусна сигнала в приложенията Helpbook и CiVi, докато не се реши наистина проблема с този боклук.
Прикачени файлове
Детайли
Код на сигнала : SN:749912KL-NC
Последователи: 0
Статус: получил отговор
НПО - желаещи да съдействат: Няма
Съдействащи НПО: Няма
Отговори
13.07.2018
Столичен инспекторат
otgovor na signal SN: 7499112KL-NC
Kod na signal SN: 7499112-KL-NC
 
Относно : замърсяване на пл. „Виктория“ в кв. Симеоново с отпадъци от покъщнината на живущите, Ви уведомяваме следното:
      Служители на Столичен инспекторат  извършиха проверка на  място на посочения адрес.
На територията на пл. „Виктория“ са разположени  2 бр. контейнери за битов отпадък, които се извозват – 7 пъти седмично / ежедневно/.
Информираме Ви още, че генерираните от бита на гражданите обемни  отпадъци, които по своята големина и / или форма, не могат да се поставят в контейнерите за битов отпадък се поставят до контейнерите. Такива са: канапета, дивани, матраци,  дюшеци, дървени плоскости,  дограми, строителни отпадъци образувани от домакинствата, при извършване на частични ремонти. При извършената проверка на 13.07.2018 г. едрогабаритните отпадъци бяха  извозени.
Биоотпадъците -зелени от дворове и градини от домакинствата  /окосени треви, клони, окапали листа и други подобни/  се поставят в чували до  контейнерите за битов отпадък.
Събирането и транспортирането на  едрогабаритните отпадъци  и зелени такива се извършва по Заявка за извършване на такава дейност от фирмата, която обслужва района.

13.07.2018
snejimas
Фалшива ли е посочената глоба на поставената табела?
Здравейте!
Благодаря ви за бързата реакция. От писмото ви разбирам, че можем да поставяме необезпокоявани и неглобявани големи битови отпадъци, които не се събират в контейнерите - дивани, матраци, дюшеци и т.н., извън тях. Моля ви да потвърдите това с официално писмо, което да е подписано от представител на Столичен инспекторат.
03.09.2018
Столичен инспекторат
SN:749912KL-NC
Сигнал с код: SN:749912KL-NC
 
По повдигнатия проблем Столичен инспекторат e отговорил на подателя на сигнала със свое писмо с изх.№ССИ18-ГР94-663/4/21.07.2018

Коментари
Няма коментари