Сигнал № 0004096 / 04.08.2023
Статус: изпратен

Силен електрически брум от трансформаторен пост

ПОДРОБНО ОПИСАНИЕ
Здравейте,

От края на 2022 година трансформаторният пост към бл. 405 (срещу вх. 2) започна да издава силен непрекъснат шум (електрически брум), който с времето се засилва.

След подаден сигнал до „Електроразпределителни мрежи Запад“ ЕАД на 8.12.2022 г. беше направено измерване на шума от СРЗИ.
Тогава получихме отговор, че стойностите на шума са в норма. Съответно от електроразпределителното дружество не предприеха никакви мерки да проверят съоръжението и да отстранят проблема, който по всяка вероятност е незначителен и е свързан с регулярна профилактика на трансформатора.

От средата на юли месец обаче шумът се засили и освен непрекъснатия електрически брум се появи и променлив високочестотен звук, което допълнително нарушава комфорта на живущите. На практика през нощта не може да се спи на отворен прозорец.

Обръщам се към Вас с молба да проверите сигнала и да съдействате електроразпределителното дружество да изпълни задълженията си и да извърши необходимата инспекция и профилактика на съоръжението.

В заключение бих добавил, че този трафопост не е единичен случай. В квартала има и други трансформаторни постове, от които се чува същия неприятен електрически брум.
Явно от електроразпределителното дружество нехаят за поддръжката им.

Прилагам документ - копие от отговор, който получих от „Електроразпределителни мрежи Запад“ ЕАД.
С уважение и благодарности,
Чавдар Коларов
Прикачени файлове
Детайли
Код на сигнала : SN:561165EQ-NC
Последователи: 0
Статус: изпратен
НПО - желаещи да съдействат: Няма
Съдействащи НПО: Няма
Медийно отразен: Не
Отговори
Няма отговори
Коментари
Няма коментари