Сигнал № 0000408 / 09.07.2018
Статус: получил отговор

Опасна растителност в Студентски град

ПОДРОБНО ОПИСАНИЕ
Уважаеми дами и господа. Искам да подам сигнал за опасна растителност в локалното платно на бул. Св. Кл. Охридски пред Химико-технологичния университет в участъка от ул. Проф. Георги Брадистилов до Института за следдипломна квалификация към УНСС. / прилагам карта с указание на точното местонахождение/.
Този терен не е поддържан от години. Ужасно гъстата растителност е опасна за преминаващите граждани. Всичко е обраснало в шипки и тръни, лияни, които се увиват нагоре по дърветата. Има участък, явно с подпочвени води, където избуява всяка година буйна растителност и изглежда като тресавище. Обръщам внимание на застоялата вода, където може да забележите, че е жабурнясала и позеленяла, а това може да доведе до различни зарази и вируси на преминаващите. Всеки ден пред това тресавище седят на пейки студенти от университета. Миналата година подадох сигнал към Община Студентска, тъй като видях пред мен да се шмугва змия. Получих отговор, че това е частна собственост и те не могат нищо да помогнат. През месец Декември миналата година университета повика фирма да подкастри дърветата пред сградата и малки клечки и клони бяха натрупани на отсрещната страна на улицата, за която ви пиша и те стоят там и до момента. Наклонени клони са се надвесили над платното и драскат колите, които паркират. Шофьорите се опитват да прочистят улицата сами, което пак съм приложила в снимки, тъй като клоните драскат боята на автомобилите и е невъзможно да се паркира. В този участък от улицата се придвижват цигани и тази джунгла е толкова благоприятна за тях. Могат да се скрият без проблем. Преди месец някой ми открадна антената на автомобила. Уличните лампи не светят, стълбовете са ръждясали с измъкнати и стърчащи кабели. Вечерно време е зловещо да се минава оттам, пълна тъмница. Миналата седмица, докато отивах към автомобила си в полумрак, някой се опита да ми издърпа чантата. Аз се развиках и въпросното лице се скри в същата тази джунгла. Така и не можах да го видя. Спаси ме това, че дръжката на чантата ми е къса и аз я нося под мишница.Какво би станало утре, ако някой пострада или бъде наранен, дори и убит? Кажете ми господа, може ли на това да се каже европейска столица с тази занемара извън центъра на София. Освен това от страната на университета от лявата му страна има едно голямо дърво, което е доста старо и се опасявам, че от тези дъждове, ветрове и бури може да се прекърши и падне върху автомобили и хора.
Много моля, обърнете внимание на моят сигнал, защото според мен е много сериозен, за да няма наранени и нападнати хора. Ако терена е частна собственост вие нямате ли правомощия да изпратите предписание на собствениците да почистят терена си?
Благодаря за вниманието!
Прикачени файлове
Детайли
Код на сигнала : SN:058722EG-NC
Насочен към: Столична община
Последователи: 0
Статус: получил отговор
НПО - желаещи да съдействат: Няма
Съдействащи НПО: Няма
Отговори
31.07.2018
Столична община
SN:058722EG-NC
Коментари
Няма коментари