Сигнал № 0000037 / 15.02.2018
Статус: получил отговор

Верижни строителни машини на улица в Манастирски ливади-запад

ПОДРОБНО ОПИСАНИЕ
Сутрин, 8:00ч., делничен ден (днес, 15/02/2018г.) малката уличка Бяло поле в Манастирски ливади-запад (участъка между ул. Българска легия и Околовръстен път), време в което нормалните хора отиват на работа. Излизаш и се сблъскваш с багер. До тук нищо необичайно. В района има три строителни обекта и това е обичайна гледка, с която вече сме "почти" свикнали. Нямаше да реагирам остро, ако багера не се оказа верижен. Машина, която съвсем необезпокоявано, слезе от платформата, която трябваше да я закара до строителния обект (както е по правила) и премина на собствен ход по цялата улица, оставяйки след себе си кал и надран асфалт. Като преди нея отново една верижна машина премина от строителния обект към платформата, за да могат да си сменят местата, оставяйки същите следи.
Не стига, че в целия квартал улиците са тясни, повечето са разбити, липсва отводнителни канализационни шахти, осветление, тротоари, за детски площатки и зеленина да не говорим, ами сега и малкото останали асфалтирани улици ще бъдат разбити по този безобразен начин. Неуважаеми, общински служители обръщам се към Вас, за да ви попитам, дали това ще се случи в някоя цивилизована държава? Това разбира се е риторичен въпрос, аз ще ви отговора - не, няма! До кога ще давате разрешителни за строеж, без да осъществявате надлежно контролните си функции? До каго ние данъклоплатците в тази община ще бъдем тормозени от шум, прах и мърсотия? Как така въпреки всички Наредби, Норми и правила, в които са описани един куп правила за движението на тежкотоварни и строителни машини това се случва? Обяснете ми!
Прикачени файлове
Детайли
Код на сигнала : SN:614549MG-NC
Последователи: 6
Статус: получил отговор
НПО - желаещи да съдействат: Няма
Съдействащи НПО: Няма
Отговори
30.04.2018
Столичен инспекторат
SN:615449MG-NG
Сигнал с код:SN:615449MG-NG е изпратен по компетентност:
 
инж. Даниел Евлогиев- вр.и.д. директор на дирекция „Транспортна инфраструктура“
инж. Тодор Петков -  кмет на район „Витоша“
Копие: г-н Евгени Крусев- зам.кмет „Транспорт и транспортни комуникации“
 
 

Коментари

citizen ( преди 3 години )

По закон инспектората имат максимум два месеца от днешна дата да вземат решение и да го оповестят. Дано фактът, че сигналът е изпратен до тях чрез медия в лицето на Хелпбук, да бъде катализатор за бързодействие на Столичен инспекторат.

plammanev ( преди 3 години )

Класика!!!Да видим дали някой изобщо ще реагира!Асфалтът и част от тротоара пред вкъщи бяха съсипани преди 5 години от същото животно!

citizen ( преди 3 години )

Силно се надявам с подкрепата на медиите да се събуди гражданското общество, защото ние гражданите сме работодател на общинската и държавната администрация и е крайно време да почнем да искаме да си вършат работата, за която им плащаме с парите от данъците и за която сме ги назначили директно или индиректно.
1 - 3 от 3