Сигнал № 0000036 / 15.02.2018
Статус: получил отговор

Детската площадка и околните зелени площи между бл. 335 и 336 в Младост се ползват за паркинг

ПОДРОБНО ОПИСАНИЕ
В регистъра на Столична община тази площадка е под номер 15.098 и се нуждае от ремонт и ограждане, за да не навлизат и паркират леки коли между игралните съоръжения.
Зелените площи около площадката може би също трябва да бъдат оградени, за да не може и върху тях да паркират автомобили.

Специално в "Младост"-ите не е да няма къде да се паркира и то не в нарушение на правилници, разпоредби и закони, но пък като няма кой да съблюдава за спазването им, няма и какво да спре неправомерното газене на зелени площи, детски площадки и тротоари.

В този ред на мисли се чудя не виждат ли общинските инспектори какво се случва, или ги мързи да се отлепят от бюрата си и да си вършат работата. Ако инспекторите се размърдат, ще се съберат пари за изграждане на регламентирани паркинги, които няма да са толкова близо, като да си паркираш под балкона, но пак ще са удобни за ползване по местоживеене.

Има закони, но не се спазват. Това е положението в България. Ако на някой не му изнася, да отиде да паркира например в Солун върху зелена площ и после да разкаже какво му се е случило и смята ли пак да паркира върху общинска солунска морава.
Прикачени файлове
Детайли
Код на сигнала : SN:147730RW-NC
Последователи: 0
Статус: получил отговор
НПО - желаещи да съдействат: Няма
Съдействащи НПО: Няма
Отговори
27.06.2018
Столичен инспекторат
SN:147730RW-NC
Сигнал с код:SN:147730RW-NC
 
При извършени проверки на място от инспектори от РИ „Младост“ е установено, че на гореописания адрес има неправилно паркирани автомобили на детска площадка между бл.335 и 336 в ж.к. „Младост“ 3. На водачите на неправилно паркираните автомобили са съставени шестнадесет броя констативни протоколи на основание чл. 28, ал. 1, т.7 от Наредбата за организация на движението на територията на Столична община. Съставени са и два броя фиша съгласно горецитираната наредба. След установяване на останалите собственици на автомобили, чрез справка от отдел Пътна полиция СДВР, на същите ще бъдат съставени актове за установяване на административно нарушение. Столичен инспекторат извършва контрол върху терени общинска собственост относно неправилно паркирани автомобили в зелени площи/отредени за озеленяване/ и върху тротоарите на цялата територия на район „Младост“ и при констатирани нарушения, санкционира нарушителите, в съответствие със своите правомощия.
 

Коментари
Няма коментари