Сигнал № 0003466 / 15.12.2022
Статус: получил отговор

пратка от Америка CJ195731368US

ПОДРОБНО ОПИСАНИЕ
На 03.10.22г.приятел от фейсбук ми изпраща подарък -5кг месни камъни/скали от неговия регион в Америка. Товарителницата на пратката, с която е изпратен подаръка, е CJ195731368US.При изпращането той е обявил 200 долара застрахователна стойност.(прилагам снимки) Пратката пристига в България на 13.10.2022г в SOFIA CP. От тази дата нататък няма начин за проследяване какво се случва с пратката, тъй като тя е вече на територията на страната и информация могат да дадат само от Български Пощи.
На 27.10.22 намирам в пощенската си кутия уведомително писмо от БГ Пощи и декларация,с която да ме представляват пред митническите органи. Попълних я на същият ден и изпратих на имейл customerservice@bgpost.bg, както и кореспонденцията ми с изпращача от Америка. ( прилагам снимки ).
На 03.11.22г изпратих отново мейл, с молба да ми бъдат предоставени данни и ДВС номер, за моята пратка. Така и не получих отговор на този мейл.

След разговори по телефона с БГ пощи, ми беше изискан сертификат за камъните. Моят познат от Америка ми предостави такъв, който приложих и изпратих в мейл към тях, отново на 09.11.22г.
В разговори по телефона ме уведомиха, че работят и очакваме митнически отдел да прегледа и даде своето становище. От този ден нататък никаква връзка или информация не ми беше предоставена от БГ Пощи.
Аз Звънях по телефона всяка седмица и всеки път различен служител ми даваше различен отговор. Първия път ме увериха, че следващата седмица да очаквам освобождаване на моят колет от митници. Втория отговор след седмица беше " до петък ще я получите". Трятия отговор, беше "куриера в петък сигурно не я е взел. Очаквайте я тази седмица".
Тъй като нямам къде да проследя товарителницата си и какво се случва, звънях на Бг пощи да ми дадат информация, но се оказа, че нищо от това не е вярно.
В последият разговор, (отново от моя страна) ме уведомяват, че митнически отдел са върнали документацията и БГ пощи няма какво повече да направят.Препоръчаха ми да се представлявам сам. Без да ми дадат смислен отговор защо трябва да го правя, къде точно (тел. имейли ) и към кого да се обърна. Аз нямам никаква проследяваща информация. Комуникирам единствено с тях и Бг пощи ми казват, че нищо повече не могат да направят.
Издирих мобилен телефон 0882529878, на митнически отдел към Бг пощи, на който звънях многократно. Телефонът или е изключен или е извън обхват. В момента в който се свързах, много трудно се разбираше. От това което разбрах е, че никаква документация не е постъпвала при тях и изискаха да изпратя всичко , което имам на имейл - диктуван по телефона. Многократно пробвах, но имейлите ми се връщаха обратно като недоставени. След което изпратих имейли на selfborder@bgpost.bg , delovodstvo@customer.bg с мола за съдействие, поне да ни свържат с правилния отдел.Прилагам снимка на едиственивеният отговор които получих от delovodstvo@customer.bg , да се свържа с БГ пощи! Връщат ме в изходна позиция, отново ме препращат към Бг пощи!В момента съм в ситуация на безизходност!
Какво е необходимо да направя за да мога да си получа пратката в случая?
Благодаря за съдействието.
Николай Караиванов
тел: 0889532386
имейл: papagalite@yahoo.com
тракинг номер на пратка от Америка: CJ195731368US
ЛРН:914200

Прикачени файлове
Детайли
Код на сигнала : SN:034498JA-NC
Насочен към: Български пощи
Последователи: 1
Статус: получил отговор
НПО - желаещи да съдействат: Няма
Съдействащи НПО: Няма
Медийно отразен: Не
Отговори
16.12.2022
Български пощи
FW: HelpBook.info - пратка от Америка CJ195731368US...
SN:034498JA-NC Здравейте, Благодарим за Вашия имейл! Извършената проверка установи, че с Вас многократно са разговаряли колегите от митническо обслужване. Агенция Митници оспорват както стойността на продукта, така и естеството му. Продуктите в пратката са полускъпоценни камъни, по - точно ахати. Обявената стойност за колета е само за един камък, а те са дузина. Колегите са Ви отказали представителство на Български пощи , тъй като не сте предоставили допълнителните документи, изискани от митническите инспектори. Вие можете да се представлявате сам пред митнически власти. За повече информация - https://www.bgpost.bg/bg/485 . Български пощи не могат да Ви окажат повече съдействие. Малина Божилова Дирекция „Пощенски услуги и логистика" „Български пощи" ЕАД Ул. „Акад.Стефан Младенов" 1, бл.31 M.Bojilova@BGPOST.BG
Коментари
Няма коментари