Сигнал № 0003409 / 23.11.2022
Статус: изпратен

Насилие над гръбначни животни, подстрекателство към агресия

ПОДРОБНО ОПИСАНИЕ
Уважаеми г-н/г-жо,

искам да подам сигнал за служител в Лесотехническия университет - София, който има сериозни психически проблеми и садистични наклонности, и със сигурност не трябва да бъде преподавател в един от най-големите университети в България. Лицето е г-н проф. Андрей Куртенков, преподавател по ветеринарна медицина. От години той пропагандира и извършва насие над гръбначни живовотни. По негов адрес са подавани множество жалби през годините, до тук без резултат. Из интернет е пълно с негови изказвания подстрекаващи насилие в най-различни форуми, групи в социални мрежи и други. От повече от 20 години се е превърнал в символ на подръжание за всички насилници на животни, което е престъпление по Наказателния кодекс.
Дори е пускал обяви с цена за поръчкови убийства на кучета чрез отстрел или отравяне. Лидер е на групировка, която подстрекава към насилие и агресия.

Аз като гражданин на Република България, както и много други, не приемам с лекота престъпленията по чл. 325а, чл.325б и чл.325в от НК и не ги считамт за малозначителни деяния.

Моля да вземете съответните мерки, благодаря!

Прилагам снимкови материали от различни източници.

С уважение,
Митка Кръстева
Прикачени файлове
Детайли
Код на сигнала : SN:650795YM-NC
Последователи: 0
Статус: изпратен
НПО - желаещи да съдействат: Няма
Съдействащи НПО: Няма
Отговори
Няма отговори
Коментари
Няма коментари