Сигнал № 0000031 / 13.02.2018
Статус: получил отговор

Някой открадна тротоара или никой не се е сетил, че трябва да го има на места по ул. "Иван Сусанин"?

ПОДРОБНО ОПИСАНИЕ
Проблемът с презастрояването и пренаселването на определени столични райони от година на година води до все по-голям градоНЕустройствен хаос и това, което ще видите във видеото,
може да го забележите на още много места в София като проблем за пешеходците и проблем за шофьорите.

На снимката от Google Maps, на която със сини точки съм посочил отсечката от видеото, също се вижда какво се е случило с околностите на улицата. Можете да предположите какво ще стане в близките години с останалите незастроени площи, съдейки по Общ устройствен план на Столична община, част от който съм снимал.

Странно как главният архитект на Столична община и общинарите си представят, че няма да има проблем с паркирането, придвижването и какво ли още, когато на мястото на една къща се построи нова жилищна кооперация с 30-ина апартамента.

Не е ли логично, когато се дават разрешителните за строеж, в архитектурния проект на новата сграда да бъдат осигурени минимум толкова паркоместа, колкото са апартаментите. Не е ли нормално да бъде предвидена достатъчна зелена площ около сградата. Не е ли правилно да бъде предвидено място за детска площадка до сградата. Мисля си, че, ако се спазват някакви такива норми, нещата ще изглеждат по-добре за всички.

Иначе, конкретно за липсващия тротоар в отсечката на "И. Сусанин" от "Ген. Стефан Тошев" до "Родопски извор" очаквам от Столична община да разреши проблема, като направи поне тясна тротоарна ивица за пешеходците.
Прикачени файлове
Детайли
Код на сигнала : SN:588436HG-NC
Насочен към: Столична община
Последователи: 3
Статус: получил отговор
НПО - желаещи да съдействат: Няма
Съдействащи НПО: Няма
Отговори
14.08.2018
Столична община
SN:588436HG-NC
01.03.2019
citizen
Моля за информация за развитието по сигнал № РВТ18-КЦ01-763/03.07.2018 г.
Конкретно дали сигналът е включен в инвестиционната програма за 2019 г. за изграждане и ремонт на пътни и тротоарни настилки в район Витоша.
Коментари
Няма коментари