Сигнал № 0000223 / 21.04.2018
Статус: получил отговор

Много опасни, незаконни и непрофесионални ремонти в центъра на гр.Бургас

ПОДРОБНО ОПИСАНИЕ
Подавам този сигнал, защото забелязах нещо незаконно и страшно опасно в центъра на гр.Бургас. Адресът е бул. „Алеко Богориди“ 47, 8000 Бургас Център. Това се случва в събота, може би защото не работят контролиращите институции. От снимките ще разберете за каква опасност говоря. Тази сграда е в паметник на архитектурата и е със специален статут по отношение на фасадите. Сградата е строена 20те-30-те години на миналия век. Има много характерна за времето си мазилка и фасадни елементи. Личи си , че от онова време не са правени ремонти, освен подмяна на улуците, мазилкови кърпежи по рушащия се парапет на терасата, цялостно заличаване елементите по страничната фасада и тоталната смяна на стила на магазинския етаж от към улицата. В тази сграда никой от собствениците не живее, всичко в нея се дава под наем. Тази сграда е на 90-100 години от 30-40 години е обявена за паметник и не плаща данък сгради, за да могат да поддържат фасадите в добро състояние. Те не са го правили , даже са го нарушавали всичките тези години и сега, защото общината им изпрати писма за напомняне на задълженията им вижте какво правят!
Не им се дават пари не само за данъци, но и за тротоарно право, за строително скеле, за обезопасителна мрежа и за табела с фирмата изпълнител. Това е защото им се вижда скъпо и наемат двама трима "майстори", които не плащат данъци, осигуровки, лицензи , стандарти, обучения и т.н.. Те не обезопасяват обекта даже напротив правят го опасен, не носят каски, колани обувки и други предпазни средства. прескачат от тераса на тераса по 2 талпи, ходят по покрива без колани и каски.
Дерат по тази фасада с някакви смешни инструменти. Корниза го стържеха със шпатула завързана за телескопична дръжка за валяк. За какъв професионализъм говорим. Тези сгради са специални и искат специалисти.
Собствениците печелят наематели и клиенти точно за това, защото сградата е такава и на такова място. Не плащат данъци само събират наеми. Веднъж на 40 години е трябвало да си ремонтират красивата фасада и те предпочитат да я унищожат за вместо да и се отблагодарят с подобаваща грижа. Не искат да се разделят с 2-3 месеца от наемите си за да е всичко законно и както трябва.
На всичкото от горе не ги интересува, че аматьорите, които са наели създават опасност за всички минаващи.
Моля да вземете мерки за това безобразие в центъра на гр.Бургас.
Прикачени файлове
Детайли
Код на сигнала : SN:125152TY-NC
Насочен към: Община Бургас
Последователи: 0
Статус: получил отговор
НПО - желаещи да съдействат: Няма
Съдействащи НПО: Няма
Отговори
23.04.2018
Община Бургас
RE: HelpBook.info - Много опасни, незаконни и непрофесионални ремонти в центъра ...
ЗДРАВЕЙТЕ, ИЗПРАЩАМ ВИ ВХ. № ЕД-2554/23.04.2018 10:20
Коментари
Няма коментари