Сигнал № 0002171 / 19.04.2021
Статус: изпратен

опасна новоасфалтирана улица

ПОДРОБНО ОПИСАНИЕ
Уважаеми, преди по-малко от половин година бяха асфалтирани две улици в община Витоша (така прекрасно украсена с надпис и цветенца на последната спирка на тролейбус 2) – Фердинанд Урбих и Кедър. За състоянието на т.нар. облагородени улици изпращам прикачени снимки. Малкото езеро се образува при всеки несилен дъжд по две прости причини: 1) за улицата не е предвиден никакъв дренаж и 2) траекторията представлява извита надолу дъга
Ямата на другите снимки се образува от началото на март до сега, като снимките посочват датите – доста бързо развитие, нали. Ако тези „асфалтирани“ улици все още не са общинско владение, то със сигурност изпълнителят е получил или си очаква така жадуваните удостоверения за експлоатация и какво ли още не. Въпрос на време е гост на живущите наоколо да счупи колата си в ямата, която от разстояние не дава информация за дълбочината си. Тогава с удоволствие ще му предоставим вече не единствения сигнал за съдебната инстанция, към която той безпомощно би се обърнал. Дали е под управление на общината или на собственика, чиито действия трябва да бъдат контролирани от общината – и в двата случая общината е главен герой. В допълнение ще подчертая, че върху ямата лек автомобил не може да мине балансирано (т.е. тя е по широка от обичайните леки автомобили), в следствие на което се заобикаля по прилежащия тротоар.
Виждам, че не само сигнали до община Витоша, но и такива до Столична община остават вечно в статус „изпратен“ - няма да се поколебаем да дадем и медиен отзвук за този шедьовър на пътноинженерната мисъл под шапката на общинските власти. Както, разбира се, и на загрижеността на общината, която отделя от парите на данъкоплатеца за пластмасови букви и цветенца, но не го пита, дали евентуално не предпочита устроени улици.

свързан сигнал:
https://helpbook.info/signal/view/2118

Прикачени файлове
Детайли
Код на сигнала : SN:505193FJ-NC
Насочен към: Столична община
Последователи: 0
Статус: изпратен
НПО - желаещи да съдействат: Няма
Съдействащи НПО: Няма
Медийно отразен: Не
Отговори
Няма отговори
Коментари
Няма коментари