Сигнал № 0002164 / 18.04.2021
Статус: изпратен

ЛИПСА на реакция на община Витоша по отношение на безопасността на горките граждани живеещи на нейната територия

ПОДРОБНО ОПИСАНИЕ
Уважаема и не чак толкова уважаема Община Витоша,
Уважаеми и не чак толкова уважаеми Столичен инспекторат,

Обръщам се за втори пореден път към Вас, умолявайки Ви да предприемете мерки за обезопасяването на улична шахта покрай, която се налага да минават всеки ден (и пъргаво да прескачат), горките живущи в квартал Павлово. С всеки изминат ден все повече започвам да се замислям в крайна сметка за какво си плащаме данъците към Вас, след като НЕ ни осигурявате комфорт в средата, в която живеем - нивото на чистота е обезкуражително дори за етиопски жител, безопасността на придвижване е предизвикателство за всеки рейнжър, места за преминаване на тротоари - е тях ги няма (няма троторар - няма проблем), да не говорим за улични настилки (те са на същия принцип като тротиарите). Не знам дали Ви харесва марсианския пейзаж, в който ни се налага да живеем (ако сте си правили труда да обиколите губернията си), но искам да Ви уверя, че жителите на квартала нямат нужната подготовка за оцеляване в екстремни условия (търсим усилено по магазините каски, гумени ботуши, ръкавици та да не ни хване я ток, я някой камък да не Фръкне от 100 - те строежа в квартала , но трудно се намират)

Въпросната шахта, за която БЯХТЕ сигнализирани още отпреди повече от месец се намира пред ЖИЛИЩЕН ВХОД на ул.Преки път, 21-23, и не знам какво още се чака, за да се предприеме нещичко от Ваша страна! Разбира се ако се случи нещо с някой (да не дава Господ), тогава дружно с инспектората си ще обяснявате как тази шахта е нямало как да я обезопасите и ще извадите всичко коз от ръкавите си, за да ни покажете как не е във Вашата компетентност, за да предприемте действия. Нещото в което превърнахте иначе хубавия ни квартал прилича все повече на афганистанско бойно поле - улиците са покъртителен лунен пейзаж, тротоарите просто ги няма, а кофите за боклук приличат на.....е те на нищо не приличат просто!!!! Не знам колко ще са ни данъците до година, но според мен няма да си заслужава да ги плащаме, тъй като нищичко не получаваме срещу "скромния си принос" към благоденствието на Община Витоша. В този ред на мисли няма да е зле да изравним ставката с тези във Филиповци или някое друго подобно място та да не ни е яд като идваме да пуснем в касичката Ви, за да си живее нормално общинската администрация! ....Та да си дойдем на думата - моля Ви (за ВТОРИ пореден път) все пак за Ваша реакция и да отремонтирате и обезопасите:
1. Показаната шахта на ул. Преки път 21-23,
2. Да обезопасите показалите се кабели на вече отрязания електрически стълб на кръстовището на ул. Симеон Радев и ул. Преки път.

Приложение:
1. Снимков материал на пропадналата шахта на ул. Преки път 21-23

2. Снимков материал на кабелите от кръстовището на ул. Симеон Радев и ул. Преки път.

3. Снимков материал на т.нар. Улица "Преки път"

Искрено Ви пожелавам да НЕ Ви се налага да минавате по улицата с обикновени обувки и без светлоотразителна жилетка, тъй като строителната техника е повече от обикновените автомобили и настилката вече не съществува!!!!
Прикачени файлове
Детайли
Код на сигнала : SN:826608RS-NC
Насочен към: Столична община
Последователи: 0
Статус: изпратен
НПО - желаещи да съдействат: Няма
Съдействащи НПО: Няма
Отговори
Няма отговори
Коментари
Няма коментари