Сигнал № 0001574 / 22.04.2020
Статус: получил отговор

6-7 Агресивни бездомни кучета в района на Младост 1А бл. 539

ПОДРОБНО ОПИСАНИЕ
Преди време бях подала същия сигнал. Около 6-7 бездомни кучета обитават района на полето зад блок 539 Младост 1А, където и се намира сградата на БАН.
Хората, които отговориха на сигнала тогава се опитаха да направят нещо, но в крайна сметка не успя да се стигне до резултат.

Имаше затишие на проблема за извесно време, дори и кучетата намаляха за известно време. В сегашния момент към намалелите преди кучета се присъединиха нови и отново глутницата е около 6-7 кучета. Този път новодошлите кучета са по агресивни. На няколко пъти наблюдавам как нападат други кучета, които се разхождат със стопаните си в района на полето около БАН, непосредствено зад блок 539, където аз живея. Бих, казала, че е стресиращо да знам, че глутница от такива агресивни кучета обитават район където има постоянно хора + училище, където има постоянно има деца. Въпрос на време е да почнат да нападат хора.

Както и предишния път, разбирам, че проблемът от части идва, че кучетата се крият в двора на БАН, но хората, които им дават храна там, не ги ограничават в пространството там, а те свободно обикалят блока и училището.

Бих искала и да спомена постоянния лай на тези кучета, който трябва да търпим. Чувайки го, имам чувството, че не живея в квартал в София, а някъде съвсем другаде.

Много се надявам, че може да се намери решение на този проблем, съществуващ от години вече.Благодаря!
Прикачени файлове
Детайли
Код на сигнала : SN:909450JH-NC
Насочен към: Екоравновесие
Последователи: 0
Статус: получил отговор
НПО - желаещи да съдействат: Няма
Съдействащи НПО: Няма
Отговори
19.05.2020
Екоравновесие
HelpBook.info - 6-7 Агресивни бездомни кучета в района на Младост 1А бл. 539...
Здравейте. Приложено Ви изпращаме отговор на Ваш сигнал. Поздрави! ОП "Екоравновесие"
Коментари

Ivaka ( преди 1 година )

И това е казано от човек, който нито има домашен любимец, нито си е подал носа от по-далеч от балкона навън. Как пък нито един собственик на домашен любимец не се оплака от така наречената "глутница агресивни бездомни кучета", ама явно престоя вкъщи на някои хора почна да им се отразява зле на психиката и се чудят на кого да си го изкарат.

user245 ( преди 1 година )

Това въобще не отговаря на истината! Аз също живея там и си разхождам кучето!Въпросните кучета са всичко друго,но не и агресивни!!! Много е лесно в омразата си да хвърляш обвинения срещу безгласни същества!
1 - 2 от 2