Сигнал № 0001573 / 22.04.2020
Статус: изпратен

Бездомни кучета в района на блок 539 Младост 1А

ПОДРОБНО ОПИСАНИЕ
Преди време бях подала същия сигнал. Около 6-7 бездомни кучета обитават района на полето зад блок 539 Младост 1А, където и се намира сградата на БАН.
Хората, които отговориха на сигнала тогава се опитаха да направят нещо, но в крайна сметка не успя да се стигне до резултат.

Имаше затишие на проблема за извесно време, дори и кучетата намаляха за известно време. В сегашния момент към намалелите преди кучета се присъединиха нови и отново глутницата е около 6-7 кучета. Този път новодошлите кучета са по агресивни. На няколко пъти наблюдавам как нападат други кучета, които се разхождат със стопаните си в района на полето около БАН, непосредствено зад блок 539, където аз живея. Бих, казала, че е стресиращо да знам, че глутница от такива агресивни кучета обитават район където има постоянно хора + училище, където има постоянно има деца. Въпрос на време е да почнат да нападат хора.

Както и предишния път, разбирам, че проблемът от части идва, че кучетата се крият в двора на БАН, но хората, които им дават храна там, не ги ограничават в пространството там, а те свободно обикалят блока и училището.

Бих искала и да спомена постоянния лай на тези кучета, който трябва да търпим. Чувайки го, имам чувството, че не живея в квартал в София, а някъде съвсем другаде.

Много се надявам, че може да се намери решение на този проблем, съществуващ от години вече.Благодаря!
Прикачени файлове
Детайли
Код на сигнала : SN:819732TM-NC
Последователи: 0
Статус: изпратен
НПО - желаещи да съдействат: Няма
Съдействащи НПО: Няма
Медийно отразен: Не
Отговори
Няма отговори
Коментари

user245 ( преди 1 месец )

Това въобще не отговаря на истината! Аз също живея там и си разхождам кучето!Въпросните кучета са всичко друго,но не и агресивни!!! Много е лесно в омразата си да хвърляш обвинения срещу безгласни същества!
1 - 1 от 1