Сигнал № 0001537 / 25.03.2020
Статус: получил отговор

Министерство на финансите, НАП

ПОДРОБНО ОПИСАНИЕ
Изразявам благодарност за работата в сложни условия!
Нищо не е както преди!
Предлагам да се обърне внимание на две предложения:
1. Срокът за подаване на данъчните декларации от физическите лица остана без промяна. Срокът на подаване на данъчна декларация не е свързан директно със срока на плащане на данъчните задължения.
Предлагам да се помисли дали не е подходящо да се удължи до 30.06.2020 както на всички останали самоосигуряващи се лица. Основание е възможно струпване в НАП на възрастни хора, деклариращи доходи от отдаване на жилища под наем в най-големия пик на разпространението на Covid 19 и самоосигуряващи се лица.
2. Т.нар "маргинали" биха могли да са високо квалифицирани специалисти, работещи по граждански договори. В случай на нарастваща безработица, такива лица остават без подкрепа на държавата. Нито могат да отидат на борсата като безработни в случай на прекратяване на гражданския им договор, нито могат да излязат в платен или неплатен отпуск за да бъдат подкрепени работодателите с 60% от размера на заплатата. (консултанти, финансисти, инженери, юристи, стоматолози и персонал към стоматологични клиники, брокери и т.н.)
Прикачени файлове
Няма прикачени файлове.
Детайли
Код на сигнала : SN:014119MO-NC
Насочен към: Министерски съвет
Последователи: 0
Статус: получил отговор
НПО - желаещи да съдействат: Няма
Съдействащи НПО: Няма
Отговори
30.03.2020
Министерски съвет
[Archimed] Priemna Ministerski Savet

Priemna Ministerski Savet


=========================================================


ДОКУМЕНТ
Коментари
Няма коментари