Сигнал № 0001215 / 10.10.2019
Статус: изпратен

Неадекватно поведение на служители на Пътна полиция

ПОДРОБНО ОПИСАНИЕ
Здравейте! На 27.09.2019 година в 18.20 часа бях спрян на кръстовището на ул. Раковски и ул. Рачо Димчев от моторизиран патрул. Движех се с мотоциклет Триумф, при пълно спазване на изискванията на закона. Само за този сезон имам над 5500 км по републиканската пътна мрежа, неколкократно съм бил спиран и проверяван. Този патрул на Пътна полиция бе озлобен и очевидно бях спрян със цел да бъда глобен. Заядоха се, че в средата на буквата А на регистрационни ми номер имало черно петно и ме заплашиха с Акт, после "от тях да мине" ми написаха фиш #Н-0907139. Водещия патрула използва и психологическия похват, че съм му набор (на 50 години).
Докато ми пишеха Фиша на кръстовището даде на заден ход тъмносив автомобил Ауди СВ3951НВ, което явно нарушение не предизвика реакция у патрула. Гражданин дойде и пред мотопатрула обиждаше на висок глас мен и всички мотоциклетисти, че сме "ммалоумници". На полицаите не им направи впечатление, защото явно се считат за такива, но аз останах с впечатление, че задачата за деня им беше наказателна операция срещу мотоциклетистите в София, а не контрол върху реда и движението.
Моля за отговор--Има ли специално указание, което да изисква установяване на нарушения и налагане на глоби специално на мотоциклетистите в София. Искрено се надявам, че района е снабден с камери, които могат да потвърдят ситуациите.
Прикачени файлове
Няма прикачени файлове.
Детайли
Код на сигнала : SN:866485WT-NC
Последователи: 0
Статус: изпратен
НПО - желаещи да съдействат: Няма
Съдействащи НПО: Няма
Отговори
Няма отговори
Коментари
Няма коментари