Сигнал № 0000831 / 12.04.2019
Статус: изпратен

Потрошени тротоари и изровени градинки от паркирани автомобили!

ПОДРОБНО ОПИСАНИЕ
Проблем от години по Ул. Петър Райчев! Почти всички анти-паркинг колчета са изпотрошени, в резултат на което десетки автомобили паркират всяка вечер както по тротоарите, така и директно в градинките. Особено тежко е положението между старите блокове 1,2,3 и 4, както и по-нагоре към ул. Студентска.
На практика всички зелени площи са превърнати в паркинги, брутално изровени от тежки автомобили, които паркират дори когато градинките са подгизнали от дъжд/сняг. Резултатът: ровове дълбоки по 30-40 см, и разнесена кал както по тротоарите така и по самата улица. Тези, които не намерят място в "зелената площ" оставят колите си директно върху тротиарите - съответно всички плочки по тях са счупени или липсващи. Реално използваем тротоар по улицата няма - през деня, когато е свободен не може да се премине заради неравности и кал (ако е мокро), а вечер всичко е заето от автомобили.

Проблемът с паркирането в квартала е явен и много наболял. Улуците са на практика еднопосочни, но тъй като няма знаци постоянно се налага автомобили да се изчакват, тъй като по закон са двупосочни! Общинските паркинги в района (в карето между Мир и дубровник има 2) са заети и явно крайно недостатъчни - всички са на мнение, че трябва да се направят на тяхно място многоетажни паркинги, които да поемат голяма част от автомобилите!
Прикачени файлове
Няма прикачени файлове.
Детайли
Код на сигнала : SN:269531KX-NC
Насочен към: Община Варна
Последователи: 0
Статус: изпратен
НПО - желаещи да съдействат: Няма
Съдействащи НПО: Няма
Отговори
Няма отговори
Коментари
Няма коментари