Сигнал № 0000581 / 12.10.2018
Статус: изпратен

Опасни детски съоръжения, неокосена и нетретирана тревна площ, остаъци от строителни материали

ПОДРОБНО ОПИСАНИЕ
На ул. "Тодор Каблешков" в гр. Кърджали, между номера 1-15 се намира тревна площ с детски съоръжения. Тревната площ не се поддържа от Общинската фирма "Озелняване, чистота и благоустройство", тревата до съвсем скоро( края на м. септември) беше с човешки ръст почти, никога не е била и третирана стрещу кърлежи, мястото се е превърнало в толаетна за животните. На тази импровизирана детска площадка има и съоръжения за игра-пързалка и люлка, които са много стари, железни, амортизирани, пързалката е крива и неведнъж е имало инциденти. Кошчетата наоколо преливат от боклук, носи се ужасна смрад на отпадъци. "Улицата" прилича на "лунен" пейзаж.
Живущите на адреса сме изпратили Жалба до Кмета на Община Кърджали, инж. Хасан Азис с молба да ни съдейства за редовното сметоизвозване, поддържане на тревната площ и ремонт на детските съоръжения, тък като децата все пак играят там и се опасяваме от още инциденти. В качестовото си на изрядни данъкоплатци питаме дали е редно ние, живущите на адреса да косим тревната площ и да изхвърляме отпадъци от контейнери и кошчета?
Две Жалби сме входирали до Кмета, инж. Азис, като резултат действително тревата беше окосена, но пързалката и люлката не са ремонтирани, все още са опасни! Все още сметоизвозването не е на ниво и е мръсно, улицата е непроходима за коли, даже и за пешеходци! Дупките по нея скоро ще се превърнат в ями!
На втората Жалба ни се отговори, че се възлага на ОЧБ-Кърджали да ремонтира детските съоръжения и да поддържа тревната площ НЕЗАБАВНО! От това обещание изминаха 10 дни без резултат!
Детайли
Код на сигнала : SN:794668ER-NC
Насочен към: Община Кърджали
Последователи: 0
Статус: изпратен
НПО - желаещи да съдействат: Няма
Съдействащи НПО: Няма
Отговори
Няма отговори
Коментари
Няма коментари