Сигнал № 0004780 / 29.03.2024
Статус: изпратен

Кастрация на бременна котка

ПОДРОБНО ОПИСАНИЕ
Здравейте,
Днес, 29.03.2024 подадох сигнал на телефона на БАБХ, но ще опиша проблема и тук, за да прикача и снимков материал. Става въпрос за организацията АНИМАЛ ХОУП ВАРНА и акциите, които провеждат по масови кастрации на котки. Гледам 3 котки на двора зад моя блок на улица Солун 4 във Варна. Грижа се за тях ежедневно, имат си къщички и всички наоколо знаят, че тези котки си "имат човек" и не са "улични". На 24.03.24, неделя, към 18 часа нахраних въпросните котки и отидох на работа. На сутринта към 7 часа една от тях я нямаше и така два дни. Тази котка беше бременна. На 27.03.24, сряда сутринта котката беше върната в двора с направена операция с разрез на корема, видимо НЕбременна и в неадекватно състояние, което продължава и до днес. Снощи попаднах на пост на АНИМАЛ ХОУП ВАРНА във Фейсбук, на който направих скрийншотове. На тях се виждат снимки на моята котка, както и благодарности и хвалебствени излияния относно добре свършената работа по кастрациите. Уточнено е, че нейната операция е платена от госпожа Таня М. Опитвам се да се свържа с тази организация по всякакви начини, но не успявам. На номера на управителя Светла Димитрова никой не отговаря. Имам много въпроси към тях като кое е лицето Таня М., което се е "погрижило" за моята бременна котка, коя е клиниката, която е направила кастрацията и какво хуманно намират АНИМАЛ ХОУП ВАРНА в постъпката си.
Прикачвам и снимки на въпросната котка за доказателство, че грешка няма. И снимка със списък на клиниките, с които работят АНИМАЛ ХОУП ВАРНА. Моля да предприемете някакви действия, защото това, което правят е недопустимо и е крайно време за такива действия да се налагат солидни глоби, така както е в доста държави.
Аз лично преди години отидох като доброволка да чистя един приют на АНИМАЛ ХОУП ВАРНА, на юг от Варна. Една приятелка беше редовна при тях, тя ме извика. Останах зашеметена от това, което видях. Кучетата като цяло бяха по-добре, защото бяха малко на брой и в големички клетки навън. Но котките бяха жалка картинка. Имаше много котки в клетки за пренасяне. Затворени били, защото се лекували. А останалите, сигурно към 100 котки - в две малки стаички с по едно прозорче, натъпкани една връз друга, а миризмата неописуема, по-ужасна от тази на свинеферма! Нехуманно ми се видя всичко там, друго очаквах! И не повторих посещението.

Прикачени файлове
Детайли
Код на сигнала : SN:606295BA-NC
Насочен към: Община Варна
Последователи: 0
Статус: изпратен
НПО - желаещи да съдействат: Няма
Съдействащи НПО: Няма
Медийно отразен: Не
Отговори
Няма отговори
Коментари
Няма коментари