Сигнал № 0004260 / 25.09.2023
Статус: получил отговор

Незаконно преградена улица и замърсяване на околните дворове при поставяне изолация на сградата

ПОДРОБНО ОПИСАНИЕ
Живеем на ул. „Св. Св.Константин и Елена“, с. Гара Елин Пелин. В съседен до мен имот се извършват строителни дейности от юли 2022 г. След подаден от мен сигнал (КВж-150/12.3.2023) включително и до областния управител се почисти улицата и се изхвърлиха боклуците причинени от изграждането на преградни стени.
Благодаря на отдел Екология за положените усилия!

След като десетина дена монтираха скеле, сега дойде ред и на изолацията! Монтажниците работят с 10 см стиропор, който оформят с груби триони. Добре почистената улица в момента е пълна със найлони от опаковките, както и със стиропорени парчета. Тънък слой бели топчета покрива земята подобно на навалял сняг и само чака полъх на вятъра за да ги отнесе из съседните дворове!
Едва са започнали, няма и една десета от сградата да е налепена, а пространството наоколо прилича на зимна приказка! Какво ли ще стане докато я довършат? Така ли биха работили ако договора им беше за изолация на Министерски съвет например?

Още от самото начало на строителството незаконно се прегради улица Европа, която сега прилича на кошче за отпадъци. Както знаете, задължително е обекта да има плътна ограда, както и предпазна мрежа около скелето, която да не позволява отпадъци да падат наоколо. Такива няма!Уважаеми Госпожи и Господа, моля да да извършите проверка на място и сами да се уверите за замърсяването, което причиняват строителните дейности!
Благодаря Ви предварително!
Прикачени файлове
Няма прикачени файлове.
Детайли
Код на сигнала : SN:327599CO-NC
Последователи: 0
Статус: получил отговор
НПО - желаещи да съдействат: Няма
Съдействащи НПО: Няма
Отговори
23.10.2023
Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК)
писмо
Уважаеми господин Калагарски, приложено, изпращам информация, относно Вашият сигнал. Хубав ден! Деница Костова Началник отдел "Административно и техническо обслужване" +359 2 91 59 100, e-mail: Denitsa.Kostova@dnsk.bg web: www.dnsk.bg Дирекция за национален строителен контрол София 1606, бул. Христо Ботев № 47 Информацията, съдържаща се в това съобщение (включително всички прикачени към него файлове), е предназначена за изключително ползване от адресата и може да съдържа поверителна или законно привилегирована информация. Ако не сте целевия получател, моля, имайте предвид, че използването, копирането, всяка форма на разпространение и всяко друго съответно действие по отношение на това съобщение или на части от него е строго забранено. Ако сте получили това съобщение поради грешка, моля да уведомите подателя, като върнете съобщението и го изтриете от системата, за което Ви благодарим. ДНСК не носи отговорност за непълно или неподходящо предаване на информацията, съдържаща се в това съобщение, нито за забавяне на получаването му във вашата система или причиняване на повреда. Моля, имайте предвид, че от ДНСК са взети разумни предпазни мерки, за да бъде предотвратено предаването на вируси, но въпреки това не можем да гарантираме, че това съобщение или неговите прикачени файлове са свободни от вируси. Изпращаме и получаваме само имейли на базата на това, че няма да носим отговорност за загуби или щети, произтичащи от отварянето на това съобщение и/или прикачени файлове.
Коментари
Няма коментари