Сигнал № 0004235 / 18.09.2023
Статус: получил отговор

Задушаващ пушек в Симеоново

ПОДРОБНО ОПИСАНИЕ
Всеки уикенд, но и в други дни през седмицата, в продължение на няколко години, съсед гори боклуци, от които се носи задушлива миризма и гъст дим. Обгазяването продължава по няколко часа - повече от 3 часа на едно палене.
Адресът, от който се разпространява пушека, е кв. Симеоново, ул. Митрополит Партений Зографски №15.

Подавали сме сигнал на №112, не само ние, но и наши гости, но няма резултат.
Обаждали сме се по телефон на Столичен инспекторат по време на обгазяването, в почивен ден, но и това не доведе до някакъв положителен резултат.
Изпратихме писмо- жалба/сигнал до Столичен инспекторат, но засега нямаме нито входящ номер, че жалбата е получена, нито някакъв отговор за предприети действия за справяне с проблема.
Притеснени сме от безсилието на институциите.

Този процес - горене на боклуци продължава от години, всеки уикенд, а понякога и в делнични дни. Задушливата миризма ни показва, че се горят всякакъв вид отпадъци - листа, трева, пластмаса и др. Тъй като живеещите в къщата, от която идва пушека, не ползват кофа за боклук, предполагаме, че те изгарят всички отпадъци от домакинството си.

Прилагам видеозаписи от 10-ти и от 16-ти септември, както и няколко доста показателни снимки. Пушекът, който се вижда е след 1 час горене т.е. той не отслабва и не е при разпалване на барбекю, а умишлено се поддържа.

Молим ви да вземете необходимите мерки, тъй като е недопустимо да се горят отпадъци и боклуци в жилищен район.
Прикачени файлове
Детайли
Код на сигнала : SN:675049SR-NC
Последователи: 0
Статус: получил отговор
НПО - желаещи да съдействат: Няма
Съдействащи НПО: Няма
Отговори
04.10.2023
Столична Община - Район "Витоша"
Отговор Райoн Витоша
Коментари
Няма коментари