Сигнал № 0004112 / 11.08.2023
Статус: изпратен

Системен тормоз над огромно село

ПОДРОБНО ОПИСАНИЕ
Село Градец, област Сливен, е едно от най-големите села в България с над 5000 жители. От години селото ни е подложено на редовен, през лятото и денонощен терор, причинен от събирания на големи групи хора и пускането на музика с изключително високи децибели – над 100-110 dB. В последните дни на м. юли и първите на август 2023 г. обстановката е нетърпима – звучи музика от десетки места в селото. Много от тях са в частни домове, както и нерегламентирани заведения, в които – според обществената тайна – освен алкохол се продават и различни забранени вещества. В нощта на 3 август музиката затихна след 2:30 ч. след полунощ и в 5:30 на зазоряване отново загърмя. Справка за подадените сигнали на тел. 112 може да се направи лесно.

Наличните полицейски сили са безсилни пред нарушителите на обществения ред. Полицаите в селото обслужват не само селото – ПУ Градец покрива твърде обширен регион, всички населени места от гр. Котел до пътен възел „Петолъчката“, общо осем на брой. Видно е, че с петима дежурни полицаи в деня на селския сбор няма как да се окаже ефективен контрол.

Главен проблем в селото, освен битовата престъпност и всекидневната вандалщина, наистина е денонощната силна музика, която звучи във всички махали на селото и тормози до полуда деца, възрастни и болни хора. На открито хората не могат да разговарят нормално, а на закрито прозорци и покъщнина вибрират от силата на звука. Жалби срещу силната музика системно подават десетки души, но резултат няма.

Настояваме за контрол и строги наказания за нарушителите, които освен нагло поведение си позволяват и заплахи за саморазправа и палеж на хора, подаващи сигнали за нередности.

Конфискуване на озвучителните уредби е първата и най-лесна стъпка. Незнайно защо не се прави.

Прилагам видео от една обикновена нощ в Градец.
Прикачени файлове
Детайли
Код на сигнала : SN:073926FT-NC
Последователи: 0
Статус: изпратен
НПО - желаещи да съдействат: Няма
Съдействащи НПО: Няма
Отговори
Няма отговори
Коментари
Няма коментари