Сигнал № 0004056 / 24.07.2023
Статус: получил отговор

Некомпетентна манипулация от д-р Мирослава Христова-невролог от УМБАЛ "Свети Георги" ЕАД гр. Пловдив

ПОДРОБНО ОПИСАНИЕ
Мъж на 39 години съм.
На 28.06.2023г. Постъпих планово в УМБАЛ " Свети Георги"-ЕАД гр. Пловдив в отделение "Нервни болести", за уточняване на диагноза.
Трябваше да ми направят лумбална пункция, д-р Мирослава Христова направи 7 неуспешни опита, при които колабирах и умирах от болки, получих болки в крака и пикочния мехур, при което извикаха неин колега, който извърши процедурата без да усетя.
До момента на пункцията никога не съм имал болки в кръста и краката, от момента на пункцията до днес проблемите се задълбочават, още след пункцията нямах желание за уриниране и бях с ужасни болки в кръста и краката, веднага им се оплаках, при което ми отговориха, че при някои се случва и трябва да отминат 7-10 дни за да се възстановя.Започнах физиотерапия и въпреки това проблемите нарастват, цялата седалищна област ме боли, всичко под пъпа е с намалена чувствителност, не мога да ходя дълго, постоянно съм с парещи и болящи крака. Сексуална дисфункция, проблеми с уриниране, проблеми с дефекцията, не се живее.
В болница влязох със съвсем други симптоми.Същата лекарка разбра какво е направила и реши да ме изпишат с диагноза коренчеви увреди. Наистина има увреди, но те са именно от иглата и некадърните неуспешни 7 опита. След като видях, че няма подобрение започнах да ходя по лекари в София, които са на мнение, че от некадърното изпълнение е предизвикала синдрома на конската опашка.Също са на мнение, че това може да остане завинаги, което е ужасно.Те са опитни невролози и неврохирурзи и ми казаха, че при 1-2 неуспешни опита е трябвало да извика колега ( така са учени всички), тези 7 опита, щом са били неуспешни, означава, че иглата е била на грешно място, а именно нервни снопове.Всичките са на мнение, че е трябвало да бъда запознат и писмено да дам съгласието си за тази процедура, ТАКОВА НЕЩО НЕ СЕ СЛУЧИ. Когато ме изписаха, в епикризата пипшеше, че ме приемат с болки в кръста и краката, на което възразих и промениха епикризата, новата също не отговаря на истината, но им вярвах, че всичко ще отмине.
Въпросите и претенциите ми са няколко:
1.Защо след като в епикризата пишат, че съм приет с болки в кръста, предприемат рискована процедура, като лумбална пункция??Защо не ми направиха първо ЕМГ и да видят, че проблемите са в засегнати коренчета???Ако отида с болки в стомаха, това означава ли, че трябва веднага да ме режат? Истината е, че не съм приет с болки в кръста.
2. Защо не ме запознаха с рисковете на тази манипулация, за което трябваше писмено да си дам съгласието, срещу подпис?Това е задължително.
3.Защо не се отказа след 1-2 неуспешни опита (както действат всички извършващи такава манипулация), а реши да се пробва 7 пъти, при което ми нанесе трайни увреждания.
Тази същата госпожа контактува с мен известно време, явно очакваше, че ще ми мине, след което ме блокира. Имам снимки от 8-те дупки в гръбнака
Прикачени файлове
Няма прикачени файлове.
Детайли
Код на сигнала : SN:765321ME-NC
Последователи: 0
Статус: получил отговор
НПО - желаещи да съдействат: Няма
Съдействащи НПО: Няма
Отговори
24.07.2023
Министерство на здравеопазването
Регистриран документ в МЗ

Днес, 24.07.2023г. в 13:47ч.
в Министерство на здравеопазването (МЗ) е регистриран
подаденият от Вас по електронна поща документ с входящ номер 92-145

Деловодство на МЗDnes, 24.07.2023g. v 13:47ch.
v Ministerstvo nа zdrаveopаzvаneto (MZ) e registrirаn
podаdeniyat ot Vаs po elektronnа poshtа dokument s vhodyasht nomer 92-145

Delovodstvo nа MZ
Коментари
Няма коментари