Сигнал № 0003874 / 29.05.2023
Статус: получил отговор

заведение "Ресторантчето" в ж.к. Разсадника-Коньовица ежедневно тормози живущите в квартала със силна музика и редовни сбивания

ПОДРОБНО ОПИСАНИЕ
Добър ден,
Обръщам се към Вас във връзка с постоянното погазване на НАРЕДБАТА за обществения ред на територията на Столична община от страна на заведение "Ресторантчето", находящо се на ул.Самодивско изворче, ж.к.Разсадника-Коньовица. Положението в квартала вече е нетърпимо, а незаинтересоваността на институциите е плашеща. Много често се случва целият квартал да се оглася от неистов шум от музика, крещене, виене и т.н. в рамките на деня и след 22:00 ч. Многократно жители на квартала подаваме сигнали на тел.112, като единственото което понякога ( да понякога и то в редки случаи) се случва е да дойде полицейски патрул, след чието посещение временно се преустановява шума и след малко се започва отново. Масовите сбивания са често срещано явление, а кварталът се оглася от неистови викове и псувни в малките часове на деня. (лесно можете да си направите справка в РУ на СДВР на колко такива сигнали са се отзовали и в кои часове на денонощието). Тъй като ситуацията вече е нетърпима бих желал да Ви информирам от името на живущите, че очакваме да вземете необходимите мерки за това този тормоз и абсурд да престане завинаги. Ние сме в недоумение как това заведение е получило разрешение за съществуването си в това междублоково жилищно (да жилищно!) пространство и следващата ни стъпка ще бъде да изискаме детайлна проверка от всички компетентни органи на това!
В случай, че не се вземат съответните мерки, ние , живущите в квартала ще съберем подписка за незабавното му премахване и ще се съберем на протест, който ще продължи докато не започнат да се спазват законите и наредбите на територията на Общината, както прави всеки един от нас !

С уважение,
Прикачени файлове
Няма прикачени файлове.
Детайли
Код на сигнала : SN:228007KA-NC
Последователи: 0
Статус: получил отговор
НПО - желаещи да съдействат: Няма
Съдействащи НПО: Няма
Отговори
17.07.2023
Столична община - Район "Красна поляна"
SN:228007KA-NC
заведение "Ресторантчето" в ж.к. Разсадника-Коньовица ежедневно тормози живущите в квартала със силна музика и редовни сбивания
20.07.2023
Столична община - Район "Красна поляна"
SN:228007KA-NC
Сигнал относно силен шум от функционирането на заведение "Ресторантчето", намиращо се в гр. София, ж.к. "Разсадника-Коньовица", ул. "Самодивско изворче".
20.07.2023
Razsadnika
На вниманието на г-н Иван Чакъров (кмет на район Красна поляна) - отговор
Уважаеми г-н Чакъров,
На първо място бих желал да Ви благодаря за отговора. Доколкото виждам, посочвате, че заведението за хранене има утвърдено работно време от 09.00 ч. до 23.00 ч. съгл. чл.4а от Наредбата за реда и условията за извършване на търговска дейност на територията на Столична община. В същата Наредба в чл.4а (2) е записано следното: (2) (изм. - Решение № 501 по Протокол № 45 от 29.07.2009 г.) За търговски обект, който с дейността си предизвиква шум и се намира на отстояние до 30 метра от жилищни сгради, както и за обект, разположен в сграда с режим на етажна собственост, работното време е от 06.00 ч. до 22.00 ч.
В този ред на мисли, моля за отговор след като заведението се намира на по-малко от 30 метра от жилищните сгради и с дейността си предизвиква шум, посоченото от Вас работно време не е ли в разрез с Наредбата и какви действия сте предприели за спазването й?
Предварително благодаря за Вашия отговор.
С уважение,
10.08.2023
Столична община - Район "Красна поляна"
SN:228007KA-NC
по сигнал - На вниманието на г-н Иван Чакъров (кмет на район Красна поляна) - отговор
11.09.2023
Столична община - Район "Красна поляна"
SN:228007KA-NC
Сигнал, относно отговор по предходен сигнал
Коментари
Няма коментари