Сигнал № 0003861 / 25.05.2023
Статус: получил отговор

Паркирали коли в зелена площ, предназначена за детска площадка

ПОДРОБНО ОПИСАНИЕ
В зелената площ срещу сградите на ул. Драгоман - 9А и 9В, която е общинска земя и е определена за детска площадка, една от малкото останали зелени площи в квартала, постоянно има паркирани автомобили. С други думи, определената като детска площадка територия се използва като паркинг. Нещо повече, бих определил предназначението й и като авто-морга, тъй като по-голямата част от паркираните там автомобили не са в движение. Някои от паркинаните автомобили нямат валидна застраховка "Гражданска отговорност", според справката в Гаранционен фонд, а други дори нямат български номера. С други думи, те са автоматично дерегистрарани според "Закона за движение по пътищата" и нямат право да се движат на територията на общината. Бидейки в публична собственост обаче те се явяват участник в движението.

Моля да бъдат предпиети съотнетните мерки, за да се премахнат паркираните автомобили, но също така и за да се осигури превенция, тъй като това е третият сигнал, който се изпраща и решението е временно!
Прикачени файлове
Детайли
Код на сигнала : SN:586489IC-NC
Последователи: 0
Статус: получил отговор
НПО - желаещи да съдействат: Няма
Съдействащи НПО: Няма
Медийно отразен: Не
Отговори
29.05.2023
Столична община - Район "Овча Купел"
HelpBook.info - Паркирали коли в зелена площ, предназначена за детска площад...
Здравейте, Вашето писмо е заведено в деловодната система на район "Овча купел" с вх.№ РОК23-ЕВ00-256 от 25.05.2023 г. С уважение: СО - район "Овча купел"
01.06.2023
Столична община - Район "Овча Купел"
HelpBook.info - Паркирали коли в зелена площ, предназначена за детска площад...
Здравейте, Приложено изпращаме отговор на Вашето писмо. С уважение: СО - район „Овча купел“
01.06.2023
free_style
Наредба за излезли от употреба моторни превозни средства
Излиза, че според община "Овча купел" паркирането в паркове, градинки, други зелени площо или по тротоари е разрешено стига да си си заплатил застраховка "Гражданска отговорност" и да имаш ГТП. СТРАХОТНО!
Коментари
Няма коментари