Сигнал № 0003501 / 29.12.2022
Статус: получил отговор

Непрофесионално поведение

ПОДРОБНО ОПИСАНИЕ
Майка ми е настанена в център за психично здраве във Велико Търново. На 29.12.2022г. , около 12:30ч аз съм пред болницата да й занеса багаж и храна. Входната врата на болницата се заключва по нареждане на управител.Има монтирани звънци отговарящи на съответните отделения, така се "извиква" служител.
Аз съм сама пред входната врата.Позвънявам на 2-ро отделение и след минута се задават 3-ма души. Двама в цивилни дрехи и един в работно бяло облекло.След като отключиха вратата единия човек в цивилни дрехи тръгна по пътеката и замина.Другите двама - жена на възраст 50+, в цивилни дрехи ,боядисана в русо -къса коса,с диоптрични очила и мъж на възраст 50+ в бяло работно облекло.
Жената ме посрещна нападателно (без да се представи коя е,как се казва и от кое отделение е)попита багажа за кого е докато го сочи с пръст.От размените реплики разбрах ,че е санитарка във 2-ро отделение и от 30 години в това лечебно заведение.Няколко пъти я попитах коя е и да се представи- отказа с думите " не съм длъжна да ти казвам коя съм". Сигналът ми е за нейното непрофесионално поведение, с което нарушава трудовата си характеристика като санитарка ( позволява си да влиза в служебен разговор с роднина на пациент,настанен в отделението в което работи, извън работно си време; позволява си да се държи арогантно,агресивно, неуважително и надменно с роднина на пациент; назова пациентката с грешна фамилия (пациентката е разведена от 2005г и от тогава по лична карта е с моминската си фамилия);
От майка ми/пациентката разбрах ,че се казва Таня Данаилова.
Прикачени файлове
Няма прикачени файлове.
Детайли
Код на сигнала : SN:295806GP-NC
Последователи: 0
Статус: получил отговор
НПО - желаещи да съдействат: Няма
Съдействащи НПО: Няма
Медийно отразен: Не
Отговори
29.12.2022
Министерство на здравеопазването
Регистриран документ в МЗ

Днес, 29.12.2022г. в 17:07ч.
в Министерство на здравеопазването (МЗ) е регистриран
подаденият от Вас по електронна поща документ с входящ номер 92-241

Деловодство на МЗDnes, 29.12.2022g. v 17:07ch.
v Ministerstvo nа zdrаveopаzvаneto (MZ) e registrirаn
podаdeniyat ot Vаs po elektronnа poshtа dokument s vhodyasht nomer 92-241

Delovodstvo nа MZ
Коментари
Няма коментари