Сигнал № 0003491 / 25.12.2022
Статус: изпратен

Оплакване от непрофесионално взимане на кръв от лаборантката в приемна на лаборатория Цибалаб в гр. София, ул. Хубча 16, Красно село

ПОДРОБНО ОПИСАНИЕ
На 19.12.2022 посетих приемната на лаборатория Цибалаб в гр. София, ул. Хубча 16, Красно село. Лаборантката ме набоде първо на лявата ръка с изключителна злоба като ми каза: "Ето, виждате ли, че тук не пуска кръв", после не дезинфекцира мястото с памук със спирт и в момента ръката ми е подута: вече седем дена след убождането. После ми набоде дясната ръка с друг модел игла и видях, че беше оставила въпросната втора игла вече оголена, тоест с махнат предпазител директно върху плота и след това ми я вкара във вената, тоест беше оставила иглата незащитена върху плота непосредствено преди да ме набоде с нея.
Значи имам общо 2 инцидента в рамките на това посещение:
1. Подута лява ръка, която не може да се оправи вече една седмица.
2. Убождане с видимо нестерилна игла.
Но това далеч не е първият път, в който имам проблем с тази същата лаборантка. При предходно мое посещение в същата приемна на Цибалаб в гр. София, ул. Хубча 16, Красно село, бях забелязала, че същата лаборантка не сменя ръкавиците си при различните пациенти, вследствие на което въпросната приемна на Цибалаб беше посетена от РЗИ и държа да подчертая, че всичките изброени проблемни казуси се случват при една и съща лаборантка, чието име аз не знам. В допълнение на всичко това искам да добавя, че въпросната лаборантка има навика да се държи сопнато с пациентите.
Прикачени файлове
Няма прикачени файлове.
Детайли
Код на сигнала : SN:240106LB-NC
Последователи: 1
Статус: изпратен
НПО - желаещи да съдействат: Няма
Съдействащи НПО: Няма
Отговори
Няма отговори
Коментари
Няма коментари