Сигнал № 0003350 / 29.10.2022
Статус: получил отговор

Бездействие или фарс - преценете сами

ПОДРОБНО ОПИСАНИЕ
Уважаеми г-н Нaчалник,
На 08.08.2022 в 11:12, влизайки в моя вход, видях двама души, които уринираха. При направената от мен забележка, единият отправи недвусмислени вербални заплахи към мен, от които изпитах страх за себе си и моето семейство, тъй като заплахите бяха във входа на собственото ми жилище. Предупреждавайки, че това е неправилно, лицето заяви че няма кой какво да му направи.


След случилото се обиколих квартала с цел да намеря служител на мвр. На улица “г. Вашингтон” срещнах два патрула на охранителна полиция, на които разказах случилото се, посочвайки къде се намираше с точност лицето, което ме заплаши. Същият беше част от група, които се бяха разположили върху уличното платно и тротоара на бул. “Стефан Стамболов”, ползвайки кашпите, щайги и друг отпадъчен амбалаж за импровизиран пикник.

Полицаите, с които разговарях, обещаха че ще отидат на посоченото място и ще вземат отношение. Виждайки, че напрежението може да ескалира, със съседът ми Божидар Владков отидохме до 3 РПУ в 13:00.

Тъй като ни казаха, че трябва да изчакаме, се отказахме, заявявайки че ще подадем жалбата на другия ден. Отговорът, който получихме от служител на 3то рпу е беше: “ааа, не знам дали ще я приема…”, който намирам за крайно неуместен.

В 13:30 отидох при кварталната инспекторка попова, смятайки за свое задължение да я запозная със случилото се. От нейна страна ми бе обещано, че дежурният патрул ще издирва лицето с цел да му бъде съставен предупредителен протокол. предал съм три броя снимки.
Моля ви да бъде извършена проверка относно действията на органите на реда имащи отношение към случая, за което да бъда уведомен


С уважение:

А. Трайков
– член на СДРУЖЕНИЕ "ГРАЖДАНИ ЗА ОБЛАГОРОДЯВАНЕ И МОДЕРНИЗАЦИЯ НА ЖЕНСКИ ПАЗАР"

Прикачени файлове
Детайли
Код на сигнала : SN:021084XN-NC
Последователи: 0
Статус: получил отговор
НПО - желаещи да съдействат: Няма
Съдействащи НПО: Няма
Медийно отразен: Не
Отговори
31.10.2022
Министерство на вътрешните работи (МВР)
FW: HelpBook.info - Бездействие или фарс - преценете сами...
Вх. № 489700-7974/31.10.2022г. ДО СТОЛИЧНА ДИРЕКЦИЯ НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ Пренасочваме към Вас настоящето електронно съобщение по компетентност. Сектор „Жалби, предложения и сигнали"-МВР
Коментари
Няма коментари