Сигнал № 0002971 / 15.05.2022
Статус: получил отговор

паркиране в зелена площ

ПОДРОБНО ОПИСАНИЕ
УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА

Пиша ви относно проблем с опазването на зелената площ на ул. “Академик Методи Попов“ № 2 в кв. Изток. Зелената площ се намира от югозападната страна на бл. 45, до вход Б.

В зелената площ от миналата година са започнали редовно да спират автомобили и прогресивно унищожават тревата и засадените там дървета и храсти. Това е не само грозно и не-екологично, но и затруднява движението на превозни средства и хора по улицата. Това е и нарушение на Наредбата за организацията на движението на територията на Столична община. По-конкретно, става въпрос за нарушение на т.7 от чл.28 на раздел 7 - Ограничения на движение на ППС, според който се забранява "Движение, престой и паркиране на ППС върху тротоари, в паркове, градини, зелени площи" и др.
Опитахме да сигнализираме при нарушение, но този метод се оказва неефективен тъй като често пъти автомобилите напускат тревната площ преди да пристигнат санкциониращите органи, а след тях унищожената трева не може да се възстанови.

Моля за решение на проблема, като например поставяне на антипаркинг съоръжения от към страната на улицата и паркинга в съседство. Ако общината не разполага със средства за подобни съоръжения, молим за разрешение да поставим такива със собствени средстава.

Моля, за ваша реакция и отговор по този така наболял за живущите в блока и за милеещите за повече природа и зеленина в околността проблем. При необходимост, мога да представя подписи от останалите живущи в блока в подкрепа на това искане.

С Уважение: Деница Банчевска
Прикачени файлове
Няма прикачени файлове.
Детайли
Код на сигнала : SN:857139CN-NC
Последователи: 0
Статус: получил отговор
НПО - желаещи да съдействат: Няма
Съдействащи НПО: Няма
Отговори
26.05.2022
Столична община - Район "Изгрев"
(без заглавие)
 

Коментари
Няма коментари