Сигнал № 0002569 / 07.10.2021
Статус: изпратен

Незаконно сформирана кучешка площадка до вход на 142ОУ, район Красно село

ПОДРОБНО ОПИСАНИЕ
Повод за сигнала е една неприемлива ситуация, случваща се от години на територията на София, непосредствено до 142 ОУ „Веселин Ханчев“. На този етап няма никакви предприети действия от директора на институцията или общината за безопасността на децата в училищто от тежък инцидент.
Става въпрос за следното: до гореспоменатото вече уч. заведение, в непосредствена близост, на метър разстояние от централния вход за учениците, се намира зелена зона (за ориентир на снимката по-долу в дясно), която в годините се превърна и установи като кучешка площадка за собственици на животни. Целодневно, особено сутрин рано, когато водим децата си и след 17.00-18.00 часа, там се пускат свободно да бягат и разхождат кучета от всички породи (от болонки до ротвайлери, овчарки, че и аржентински дог, всички без наморници). Междувременно деца играят в двора на отворена врата (често кучетата близат в двора), провеждат се часове по Физ.Възп., родители си взимат децата, а някой и се прибират сами и т.н. В същият този двор, се помещава и детска млечна кухня, т.е. идват и майки с колички и бебета. В общи линии района е с висока концентрация на деца от всяка възраст и съответно кучета.
Винаги има реална опасност някой да бъде ухапан, бутнат или най-малкото уплашен. Не е за пренебрегване факта, че наоколо гъмжи от кучешките изпражнения.
Тъй като това е абсолютно незаконно кучешко средище моля да вземете съответните мерки по компетенцията Ви или отправите препоръки мястото да бъде оградено, ако ще запази „статута“ си, така че децата ни да бъдат в безопасност в двора, а и когато си тръгват след занятия.
Благодаря
Прикачени файлове
Детайли
Код на сигнала : SN:864957WD-NC
Последователи: 0
Статус: изпратен
НПО - желаещи да съдействат: Няма
Съдействащи НПО: Няма
Медийно отразен: Не
Отговори
Няма отговори
Коментари
Няма коментари