Сигнал № 0002355 / 22.06.2021
Статус: изпратен

Нападение от домашно куче

ПОДРОБНО ОПИСАНИЕ
Днес 22.06.2021г. около 18:50ч. изведох кучето си на разходка.

Докато бяхме в градинка (зелена площ зад жилищен блок #95), кучето ми, което беше на повод, беше нападнато от свободно пуснато домашно куче. Кучето нямаше и намордник. Отървахме се само с уплаха, но кучето системно е извеждано по този безнадзорен начин, което е в разрез на НАРЕДБАТА НА СТОЛИЧЕН ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ЗА ОРИДОБИВАНЕ, ПРИТЕЖАВАНЕ И ОТГЛЕЖДАНЕ НА ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА - РАЗДЕЛ 3 Чл. 13, т. 1.

Кучето е голяма породода, може би не е чистокръвно, но приличаше на ротвайлер, с дълга нерязана опашка. Стопанина на кучето (за жалост нямам информация за негови данни) - мъж на средна възраст, среден на ръст, слаб с черна коса, носеше шапка с козирка. Беше облечен с панталони малко под коляното, кецове, тениска и суитчер. Той не обърна никакво внимание на забележката ми да върже кучето си на повода. Удари кучето си няколко пъти с повода (червен на цвят) в опит да го разтърве от моето и си продължиха по пътя все едно нищо не се беше случило.

Държа да подчертая, че това поведение не е нормално, защото случката става в светлата част на деня, след работно време, когато междублоковите пространства и градинки са пълни с деца и други хора извеждащи домашните си любимци.

Кучето е потенциално опасно и при неглижиране на подобни ситуации от стопанина, който очевидно не възнамерява да вземе мерки и да разхожда кучето си на повод, може да се стигне до по-сериозен инцидент с опасен край за околните домашни любимци и недай Боже хора или деца!

Моля за входящ номер на сигнала ми, както и информация какви действия ще бъдат предприети!
Прикачени файлове
Няма прикачени файлове.
Детайли
Код на сигнала : SN:018678SO-NC
Последователи: 0
Статус: изпратен
НПО - желаещи да съдействат: Няма
Съдействащи НПО: Няма
Отговори
Няма отговори
Коментари
Няма коментари