Сигнал № 0002046 / 23.02.2021
Статус: изпратен

Опасна шахта на тротоар пред жилищна кооперация

ПОДРОБНО ОПИСАНИЕ
Моля да се предприемат мерки за обезопасяването/отремонтирането/смяната на капака на показаната на снимките шахта. Това опасно недоразумение се намира точно пред входа на жилищната сграда на адрес ул.Преки път, номер 21-23. Вижда се от самолет, че шахтата е опасна и не се знае какво е съдържанието й.
Шахтата не само, че се намира пред входа на кооперацията, ами се намира на "тротоара" от кьдето се предполага, че трябва да минават хора (според очевидци това някога е било тротоар). Пропадането на човек в нея е просто въпрос на време, както и показването на трагични инциденти и развяването им по медиите.
Също така, шахтата на самата улица, която е в непостредствена близост до сниманата също е въпрос на време да пропадне поради преминаването през нея на тежка строителна техника! Улица "Преки път" (ако може да се нарече улица) на практика почти вече не съществува, тъй като няма нито улично платно (това е видно дори, ако сте с танк), нито тротоари. Съгласно чл.79, и чл.80 на ЗУТ всеки устройствен план е необходимо да осигури свободно движение на пешеходците като изискванията са ясно описани в закона. Моля да се даде нееднозначен отговор на следните въпроси, както и да се предприемат действия за:
1. Кога ще бъде отремонтирана и обезопасена шахтата на адрес ул.Преки път, номер 21-23 ?
2. Кога ще се възстанови улица "Преки път", така че да не прилича на улица от следвоенно време?
3. Кога ще се възстанови улица " Кота 1050", която опира в "Преки път" в нормалния си вид?
4. Кога най-сетне ще успеем да видим в квартала нормални съдове за сметосъбиране (с други думи - кофи), които не са с изпочупени колела, капаци или нямат дупки по корпусите?

Приложение:
1. Снимка на опасна шахта пред входа
2. Снимка на контейнера на същия адрес
Прикачени файлове
Детайли
Код на сигнала : SN:122520YP-NC
Последователи: 0
Статус: изпратен
НПО - желаещи да съдействат: Няма
Съдействащи НПО: Няма
Отговори
Няма отговори
Коментари
Няма коментари