Сигнал № 0001877 / 19.10.2020
Статус: получил отговор

Токсични отпадъци

ПОДРОБНО ОПИСАНИЕ
В ж.к Сухата река до бл. 36, до вход Б, част от зелена площ, предблоково пространство е оградено с множество стари автомобилни гуми които освен за заграждение в някои части са натрупани една върху друга и се използуват за събиране на отпадъци. Така заградената площ е недостъпна за служители извършващи обработка на тревните площи, нито дава възможност за окосяване на растителността в нея, но дава предпоставка за "отглеждане" на мишки, плъхове и змии и като се има в предвид наличието на семейство таралежи в тази растителност не изключвам обитаването и на влечуги.
Купищата гуми са голяма опастност от пожари. Веднъж пламнал (естествено или от палеж) такъв пожар се гаси изключително трудно. А като се има в предвид непосредствената близост на жилищни сгради, такъв пожар би бил и изключително опасен и опустошителен. Те отделят токсични газове, дим, пепел и замърсяват почвата и водата.

Натрупаните употребени гуми задържат вода за дълъг период от време и така стават идеална среда за комари и гризачи. Поради това бунищата от такива гуми се разглеждат като опастност за общественото здраве.

Моля, компетентните органи да извършат проверка и успешно да решат проблема с гумите и необработените тревни площи до бл. 36. Благодарим за съдействието!

Прикачени файлове
Детайли
Код на сигнала : SN:572385SR-NC
Последователи: 0
Статус: получил отговор
НПО - желаещи да съдействат: Няма
Съдействащи НПО: Няма
Отговори
29.10.2020
Столична община - Район "Подуяне"
HelpBook.info - Токсични отпадъци...
Коментари
Няма коментари