Сигнал № 0001394 / 10.01.2020
Статус: получил отговор

Проблеми с улицата пред ДГ 61 "Шарено Петле"

ПОДРОБНО ОПИСАНИЕ
Здравейте, искам да помоля за решаване на следния проблем. Улица "Камчия" в участъка между ул. "Слатинска Река" и ул. "Корал" (това е участъкът пред ДГ 61 "ШареноПетле") е двупосочна. От двете страни на улицата има паркирани автомобили което фактически я прави невъзможна за разминаване на два автомобила този проблем е много осезаем в часовете в които родители идват за своите деца. Често се стига до пререкания между шофьори, може би някои ден ще се стигне и до физическа саморазправа. Аз като живеещ на тази улица ежедневно съм изправен пред този проблем. От страната на тротоара който е противоположен на детското заедение има знак забранено спирането и престоя които съответно не се спазва от никои. Аз не мисля че знака е решение на този проблем. Хората от квартала и тези които идват да вземат децата си няма къде да паркират своите автомобили и е разбираемо това че има паркирани автомобили там. Знам че това е най лесния начин, да сложите знаци колчета да започнете да викате паяци и т.н. това според мен не е правилното решение. Трябва да се търси решение което да е в интерес на всички. Ще си позволя да ви дам две предложения по този проблем. 1. Първото ми предложение е да се постави ограда на средата на единия тротоар и да се направи възможно колите да паркират наполовина на тротоара наполовина на платното. Мисля че тротоарите и от двете страни на улицата са достатъчно широки така че ако се постави въпросната ограда на средата на тротоара да могат да преминават и майки с колички.

2. Втория вариант за които си мисля че е възможен е да се направи разширение на платното на две места така че там да могат да се разминават две коли. По този начин чрез изчакване на въпросните места колите ще може да се разминават, което и в момента се използва като решение на проблема само че това разминаване става в двата края на улицата което не винаги е удачно, понякога някои не вижда или не предвижда идваща настеща му кола двете коли се срещат по средата на улицата не могат да се разминат почва се разпра кои е виновен и т.н.

Още веднъж апелирам да се намери решение на проблема което да е приемливо както за хората които паркират на въпросната улица (не защото така им харесва а защото няма къде - проблема с паркирането не е от вчера) така и за хората които искат да преминат по улицата. Знам че най лесния за вас вариант е да направите улицата еднопосочна или да започнете да вдигате колите от едната страна но мисля че това не е разрешаване на проблема а е само задълбочаване което ще доведе до недоволство и нови пререкания.

С Уважение
A Тонев
Прикачени файлове
Няма прикачени файлове.
Детайли
Код на сигнала : SN:097193AV-NC
Последователи: 0
Статус: получил отговор
НПО - желаещи да съдействат: Няма
Съдействащи НПО: Няма
Медийно отразен: Не
Отговори
20.03.2020
Столична община - Район "Слатина"
SN:097193AV-NC
Във връзка с Ваш сигнал, Ви уведомявам, че на посоченото място действа правилото на монтираните пътни знаци за забрана паркирането, като те трябва да бъдат спазвани от гражданите. При проверка на място се установи, че тротоарите и от двете страни на ул. "Камчия" пред 61 ДГ "Шарено петле" не са достатъчно широки за разрешаване паркирането на ППС, като Столична община смята за рисковано позволяването на паркиране от страната на детското заведение.
Коментари
Няма коментари