Сигнал № 0001325 / 30.11.2019
Статус: изпратен

Цветен квартал - паркирането невъзможно!

ПОДРОБНО ОПИСАНИЕ
Здравейте,

Много е хубаво, че поправяте тротоарите и вдигате бордюрите по улиците Роза и Карамфил в Цветния квартал за да не не паркират върху тях коли и така да има къде да вървят пешеходците, но замислихте ли се къде ще паркират сега всичките тези коли. За да спираме там явно е нямало къде другаде.

Трябваше първо да помислите за това и преди паркоместата да станат крайно недостатъчни, да осигурите такива, а не пак да правите нещата отзад напред или, както е за момента - само назад, защото едва ли има някой, който живее в този квартал да е доволен от това, което се случва. Трябваше и да си организирате логистиката, преди да започнете нещо такова за да създавате възможно най-малко неудобства на гражданите

Първо, тези ремонти са започнали преди 2 месеца, през което време улиците и тротоарите стоят разкопани и почти нищо не се прави. Освен разкопките, в които трябва да газим има и нахвърляни големи преспи от пясък, изкопана пръст и камъни и купчини бордюрни блокета и тротоарни плочки, които трябва да заобикаляме и прескачаме. На мен като млад човек ми е трудно да стигна сутрин до спирката на автобуса, която е през 2 блока, представям си как минават възрастните хора.
В интерес на истината съм виждал сутрин работници, но те обикновено се подпират и не правят нищо. Новоположените плочки, които виждам от едната сутрин до другата (ако въобще има такива) по тротоара, по който минавам, са в разстояние на метър - два. Не знам дали на работниците им се плаща на работено време, а не на свършена работа и затова не си дават много зор и няма ли началник на обекта, който да ги следи, но мисля, че тези работи трябва да се проверят.

Ако все пак искате да има положителен ефект от всичко това и ние, гражданите да сме доволни, проверете защо дейностите не вървят и помислете върху проблема с паркирането.
В междублоковите пространства има изоставени игрища, на които от години не се играе и стоят празни (например игрището между блок 19 и блок 20 на ул. Роза). Или направете подход към тях и ги обособете като паркинги или ги реставрирайте като игрища и ще се надяваме децата да се върнат там, но да стоят като празни обрасли с трева, безполезни площадки няма никакъв смисъл.
В локалното на околовръстното шосе бул. Христо Смирненски, между ул. Карамфил и ул. Подвис също може да се обособи един дълъг ред с паркоместа, който би бил много удобен.

Не знам дали имате представа какво се случва в квартала, затова изпращам снимки на състоянието на улиците от седмици насам (1-9), неизползваемото като такова игрище (10-11), локалното (12-15).
(улиците от снимките са само около моя блок, но цялата ул. Роза е в това състояние, а това е главната улица, която минава през квартала!)

Благодаря за отделеното внимание
Прикачени файлове
Детайли
Код на сигнала : SN:570076LF-NC
Насочен към: Община Варна
Последователи: 0
Статус: изпратен
НПО - желаещи да съдействат: Няма
Съдействащи НПО: Няма
Отговори
Няма отговори
Коментари
Няма коментари