Сигнал № 0001922 / 14.11.2020
Статус: получил отговор

Постъпване в детска градина на класирани деца по време на пандемията

ПОДРОБНО ОПИСАНИЕ
Моля да бъде изпратено до всички необходими институции - столична община, министерство на здравеопазване, министерство на образование, РЗИ и т.н.

Здравейте!

Пиша Ви, тъй като има малко неясното относто постъпването на деца в детските градини, които са записани, но още не посещават. Дъщеря ми (набор 2019) е приета и записана в ДГ 157 "Детска стряха" в Нови Искър, записана е и 60 дневният срок за отлагане изтича на 29.11. По информация от директорката, от страницата на детската градина и от интернет разбирам, че докато София е в червена и оранжева зона на епидемията детето може да не постъпва, следователно запазва мястото си в детската градина и аз продължавам да получавам майчинство, докато детето не постъпи официално. До тук добре, НО разбира се от тук възникват няколко въпроса и притеснения. Те са следните:

1. Как мога да следя в каква зона(червена, оранжева, жълта, зелена) се намира гр. София по време на епидемиологичната обстановка?

2. Колко често тази информация се актуализира и какъв ще бъде срокът за постъпване, ако от днес за утре София премине в зелена зона например, тъй като има микробиологични изследвания за постъпване в детска градина, които отнемат около 3-4 дни, например?

3. Как е гарантирано, че системата няма да ни отпише? И ако случайно стане някаква техническа грешка и системата все пак отпише записано, но не постъпило дете, ще бъде ли въстановено мястото и как ще се процедира в такъв случай?

Очаквам отговор, възможно най-скоро! Благодаря предварително!
Прикачени файлове
Няма прикачени файлове.
Детайли
Код на сигнала : SN:034959TL-NC
Последователи: 0
Статус: получил отговор
НПО - желаещи да съдействат: Няма
Съдействащи НПО: Няма
Отговори
18.11.2020
Столична община - Район "Надежда"
Fwd: HelpBook.info - Постъпване в детска градина на класирани деца по време на па...
УВАЖАЕМИ ДАМИ И  ГОСПОДА,
Във връзка с постъпил сигнал в администрацията на Столична община - район "Надежда", относно постъпване в детска градина на класирани деца по време на пандемията, Ви уведомявам, че цялата информация по запитването е достъпна в сайта на Столична община,в меню/Коронавирус 2019-nCov/Допълнение на Наредба № 5 от 2016 г. за предучилищното образование, свързано с отсъствията на децата, записани за задължително предучилищно образование в целодневна, полудневна и почасова организация в детска градина/училище в област, попадаща в червена или в оранжева зона съобразно критериите на МЗ за усложнена епидемична обстановка
Линк:

https://www.sofia.bg/web/guest/covid-19/-/asset_publisher/5mTkmwueyEMI/content/dop-lnenie-na-naredba-5-ot-2016-g-za-preducilisnoto-obrazovanie-sv-rzano-s-ots-stviata-na-decata-zapisani-za-zad-lzitelno-preducilisno-obrazovanie-v-c?redirect=%2Fcovid-19&inheritRedirect=trueС уважение:
Екип на Столична община - район "Надежда"
Коментари
Няма коментари