Сигнал № 0001925 / 14.11.2020
Статус: получил отговор

постъпване в детска градина по време на епидемията

ПОДРОБНО ОПИСАНИЕ
Здравейте!

Пиша Ви, тъй като има малко неясното относто постъпването на деца в детските градини, които са записани, но още не посещават. Дъщеря ми (набор 2019) е приета и записана в ДГ 157 "Детска стряха" в Нови Искър, записана е и 60 дневният срок за отлагане изтича на 29.11. По информация от директорката, от страницата на детската градина и от интернет разбирам, че докато София е в червена и оранжева зона на епидемията детето може да не постъпва, следователно запазва мястото си в детската градина и аз продължавам да получавам майчинство, докато детето не постъпи официално. До тук добре, НО разбира се от тук възникват няколко въпроса и притеснения. Те са следните:

1. Как мога да следя в каква зона(червена, оранжева, жълта, зелена) се намира гр. София по време на епидемиологичната обстановка?

2. Колко често тази информация се актуализира и какъв ще бъде срокът за постъпване, ако от днес за утре София премине в зелена зона например, тъй като има микробиологични изследвания за постъпване в детска градина, които отнемат около 3-4 дни, например?

3. Как е гарантирано, че системата няма да ни отпише? И ако случайно стане някаква техническа грешка и системата все пак отпише записано, но не постъпило дете, ще бъде ли въстановено мястото и как ще се процедира в такъв случай?

Очаквам отговор, възможно най-скоро! Благодаря предварително!

Юлия Николова
0879462224
Прикачени файлове
Няма прикачени файлове.
Детайли
Код на сигнала : SN:954202DS-NC
Насочен към: Столична община
Последователи: 0
Статус: получил отговор
НПО - желаещи да съдействат: Няма
Съдействащи НПО: Няма
Медийно отразен: Не
Отговори
23.11.2020
Столична община
SN:954202DS-NC
Отлагане на постъпване в детска яслена група
Коментари
Няма коментари